Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

Richard Sulík: Hľadá sa smerácky kandidát. Zn.: Zúfalo

23.07.2018, 00:00
Všetci si veľmi dobre pamätajú, ako „podpora“ Smeru zničila Ftáčnikovi županské nádeje.

Pred niekoľkými dňami sa budúci bývalý predseda Smeru vyjadril, že Smer je najúspešnejší projekt. Nuž, v rozkrádaní rozhodne. Ale aj v počte členov (odhad je asi 16-tisíc) sa umiestni Smer na peknom treťom mieste, za KSS a HZDS.

O to viac prekvapuje, že spomedzi tisícok členov „najúspešnejšieho“ projektu sa nenájde jeden jediný, ktorý by spĺňal predpoklady na prezidenta, nerobil hanbu a bol ochotný kandidovať za Smer. Alebo aspoň s podporu. No, vlastne to neprekvapuje. Je to len logický dôsledok toho, s akou aroganciou tu smeráci vyše desaťročia bačovali. Od zháňania peňazí na založenie strany „vlastnou hlavou“, cez „vyhraj voľby a môžeš všetko“ až po „skutok sa nestal“.


A tak menej ako rok pred prezidentskými voľbami je „najúspešnejší projekt“ so 16-tisíc členmi bez kandidáta. Nik, kto si čo len trošičku zakladá na svojej povesti, nie je ochotný si svoje meno pošpiniť značkou Smer. Všetci si veľmi dobre pamätajú, ako „podpora“ Smeru zničila Milanovi Ftáčnikovi županské nádeje. On sa jej aj dlho bránil, ale nakoniec bratislavský predseda Smeru Martin Glváč predsa len vytiahol hrdzavú dýku...


Peter Pellegrini nechce spraviť rovnakú chybu ako Robert Fico, a tak kandidatúru vylúčil. Maroš Šefčovič by musel byť na hlavu padnutý, keby nad ňou čo len uvažoval. Ivan Korčok sa ako nový veľvyslanec teší na Washington. Ján Kubiš by sa možno ulakomil, ale jeho nik nepozná. Fico ako kandidát na prezidenta by bol vtip desaťročia. Marek Maďarič prestal poslúchať...


Ostáva Lajčák a ten sa bráni zubami-nechtami. Má síce na krku agentúru Evku, ktorá pošramotila jeho povesť a zatienila (pozor, toto nie je žiadna irónia) jeho kvalitnú robotu počas predsedníctva, ale predsa len, po kanáloch chodiť nemusí. A zrejme by bol rád, aby to tak aj ostalo.


Toto je skutočná mizéria Smeru. Hanba. Je to, ako keď si Mikuláš Dzurinda s Ivanom Miklošom spravili z úspešnej značky SDKÚ svoju s. r. o. Nielen človek má meno len jedno, ale aj strana, a preto si my v SaS dávame taký veľký pozor.


Ale predsa len, jeden vhodný kandidát mi napadá – Robert Kaliňák. Ako jeden z mála sa za Smer nehanbí, lebo jeho povesti dokonca aj Smer môže pomôcť. Je zakladajúci člen strany.

Sociálnodemokratické hodnoty plne reprezentuje svojimi hodinkami za 20- a motorkou za 100-tisíc eur. Dokonca spĺňa aj požiadavku, že na prezidenta by mal kandidovať človek na konci svojej kariéry. A k tomu všetkému je momentálne bez roboty.


Všetci si veľmi dobre pamätajú, ako „podpora“ Smeru zničila Ftáčnikovi županské nádeje.

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 04 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 05 - Modified: 2024-03-26 16:11:36 - Feat.: - Title: Saková odmietla tvrdenia Sulíka o miliónových stratách štátu z emisných povoleniek
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 13:31