Andrej DankoPavol Funtál
StoryEditor

Andrej Danko: Dovolenka na Slovensku

23.08.2018, 00:00
Prichádzame s návrhom, ktorý má veľkú šancu umocniť našu spolupatričnosť s vlastným štátom.

Dovolenkové dni sú v plnom prúde a naše malebné Slovensko má všetkým záujemcom čo ponúkať: skvostnú prírodu, pôvabné končiare, liečivé pramene či minerálne vody... Ponuka je lákavá, cestovný ruch však potrebuje nové impulzy a efektívnu podporu. Slovenská národná strana nezostáva iba pri konštatovaniach, práve naopak. Už v januári vstúpi do platnosti ďalšia systémová zmena, ktorú sme avizovali ešte pred voľbami. Náš návrh, rekreačné poukazy na slovenskú dovolenku, nie sú iba papierovým sľubom a dnes majú jasnú podobu. Do legislatívneho procesu predkladáme novelu zákona, ktorý jednoznačne definuje rekreačné poukážky na slovenskú dovolenku, špecifikuje podmienky aj možnosti ich fungovania.


V našich končinách ide o absolútnu novinku, som však presvedčený, že má všetky predpoklady zabodovať! Plusy pre jednotlivých aktérov sú jasné: získajú zamestnanci, zamestnávatelia aj štátny rozpočet. Zavádzame systémový a zároveň jednoduchý i efektívny nástroj, ktorý možno prirovnať k princípu stravných poukážok. Zamestnanec zaplatí 225 eur a zamestnávateľ mu priplatí ďalších 275 eur. Celkovo má teda zamestnanec v rukách poukaz na slovenskú dovolenku v hodnote 500 eur. Stačí si už len zbaliť batožinu a obzrieť sa po niektorej zo zaujímavých lokalít Slovenska.


O tejto legislatívnej novinke bude parlament rokovať na jesennej schôdzi a verím, že poslancov presvedčia aj smutné štatistiky. Podľa nich si viac ako polovica Slovákov nemôže od roku 2001 dožičiť dovolenku, ktorá trvá viac ako štyri noci. Aj vďaka návrhu SNS budeme však postupne tieto štatistické údaje prepisovať. Model dovolenkovania, založený na systéme rekreačných poukážok, nie je žiadna chiméra či reklamná atrakcia. Úspešne funguje aj v iných štátoch a prínosom je napríklad výrazný rozvoj v mikroregiónoch, zvýšenie zamestnanosti, systémová a cielená podpora domáceho cestovného ruchu aj kúpeľníctva, podpora zamestnávateľov, skvalitňovanie služieb. Prichádzame s návrhom, ktorý má veľkú šancu pomôcť cestovnému ruchu, ako aj umocniť našu spolupatričnosť s vlastným štátom.

Zamestnávateľom otvára nové ponuky v podobe zaujímavého benefitu pre svojich pracovníkov.
Národniari však idú pri téme cestovného ruchu ďalej a reálne kontúry má aj náš ďalší návrh, a to nižšia daň na ubytovacie služby. Naším zámerom je, aby zníženie DPH na 10 percent pri ubytovacích službách platilo od prvého januára 2019. Pre mňa osobne je neprijateľné, aby Slovensko patrilo k tej menšine štátov, ktoré takúto možnosť nevyužívajú.


Je najvyšší čas venovať sa konkrétnym témam, ktoré majú konkrétneho prijímateľa. Musíme hľadať možnosti a nástroje, ako segment cestovného ruchu na Slovensku aktivovať, rozhýbať a zatraktívniť. Naše riešenia sú jednoduché, majú nesporné výhody a rýchle výsledky. Slovensko ich nielen očakáva, ale aj potrebuje!

01 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 02 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 03 - Modified: 2024-04-11 17:59:10 - Feat.: - Title: Danko chce dusiť parlamentnú rozpravu, po voľbách má zelenú od Hlasu na zmeny v rokovacom poriadku 04 - Modified: 2024-04-10 15:10:40 - Feat.: - Title: „Všetko je v poriadku,“ zakričal Pellegrini po rokovaní koaličnej rady. SNS vo svojom postoji otočila 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 09:11