Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

Richard Sulík: Poukážky na chlieb budú kedy?

03.09.2018, 00:00
S návrhom dovolenkových poukážok Andrej Danko definitívne potvrdil, že o podnikateľskom prostredí nemá šajnu, zrejme preto, že v živote nepodnikal.

Začalo sa to úsmevne, Andrej Danko riešil horalky v parlamente. Bozkávanie kapitánskych výložiek, stráženie Ústavy v strážených priestoroch Národnej rady a naháňanie hada v kancelárii len utvrdili národ v dojme, že predseda Národnej rady rieši síce voloviny, ale inak je neškodný. A keď Cicero prehovoril, národ sa bavil.


Problém nastal potom, čo sa z Roberta Fica stal politický skrachovanec, lebo sa ukázalo, že mafia nikdy nemala k premiérovi tak blízko ako k nemu, a kvôli asi tisíc iným dôvodom. Nový premiér Peter Pellegrini nemá autoritu, akú mal Robert Fico, tretí koaličný partner Béla Bugár si vždy šikovne nájde nejakú tretiu vetu, a tak sa Andrej Danko nevie zmestiť do kože.


To by zvyšku národa nemuselo prekážať, keby návrhy Andreja Danka neboli čoraz škodlivejšie. Najprv 13. a 14. platy, akoby Andrej Danko dokázal obalamutiť zákon dopytu a ponuky, a teraz dovolenkové poukážky. Bože. Bože, kde len na to tento človek chodí. Ďalšie bude čo? Poukážky na chlieb? Múku? Základné potraviny? Veď chlieb je životne dôležitejší ako dovolenka. A čo poukážky na plienky? Aha, nie, tie by mali byť rovno zadarmo. Ako sú vlaky zadarmo, ktorými Slovensko obdaril Robert Fico.


S návrhom dovolenkových poukážok Andrej Danko definitívne potvrdil, že o podnikateľskom prostredí nemá šajnu, zrejme preto, že v živote nepodnikal. Teda, pokiaľ nerátame fakturovanie jedného právneho úkonu za milión korún či možného tunelovania Lesostavu. Bez ohľadu na to, či sú zamestnávatelia v strate, alebo v zisku, alebo či ich zamestnanci nechcú radšej vyšší plat, majú byť dovolenkové poukážky povinné, a tak namiesto zrušenia gastrolístkov ako zbytočnej byrokracie pribudnú dovolenkové poukážky.

Akoby našich zamestnávateľov netrápilo už dosť iných povinností. A keď už sa Danko rozhodol byť veľkorysý na účet zamestnávateľov – prečo nemajú poukážky platiť aj pre firmy s menej ako 50 zamestnancami? Vari sú horší? Menej si zaslúžia? A čo so štátnymi zamestnancami? Náklady na nich sú v rozpočte zarátané?


K tomu všetkému si treba uvedomiť, že táto koalícia nie je výsledok vôle ľudu. Smer mal 49 poslancov, SNS 15 a všetky ostatné strany sa dušovali, že so Smerom do koalície nepôjdu. K tomu Danko odmietol koalíciu s Maďarmi, premiér nie je ten, kto bol vo voľbách ako budúci premiér voličom predstavený, a jedna pôvodne „nie SMER“, potom predsa len koaličná strana už aj zanikla (Sieť). Celé zle, ostáva dúfať, že toto vyčíňanie sa po najbližších voľbách skončí.

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 04 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 05 - Modified: 2024-03-26 16:11:36 - Feat.: - Title: Saková odmietla tvrdenia Sulíka o miliónových stratách štátu z emisných povoleniek
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
16. apríl 2024 23:25