Daniela Matušková, Matúš Lago/iDnes.cz
StoryEditor

Adela Vinczeová: Ako si vybrať rodiča

12.10.2018, 00:00
Ale keď stále hovoríme, že rodina je základ, tak aj ten základ by mal mať SVOJ zdravý základ.

Hovorí sa, že nechcieť dieťa je prejavom egoizmu. Ľudia si vraj nechcú komplikovať život, túžia si len užívať. Sú také prípady a je to ich slobodné a legitímne rozhodnutie. Aktuálne však pozorujem tony egoizmu práve u tých, ktorí by deti, naopak, chceli. V pláne docieliť tú „správnu“ vec chrlia zo seba dôvody, ktoré pre krásu cieľa zatienia ich sebeckosť. Ponúkam preto stručné upozornenie deťom, ktoré si práve vyberajú rodičov.

Milé želané deti, vedzte, že sú aj takí kandidáti, ktorí si vás volajú preto, aby ste zachránili vzťah. Nebudete vedieť ani chodiť, no napriek tomu dostanete za úlohu vyriešiť problém, ktorý nezvládajú utriasť ani študovaní psychológovia. Môžete sa stať aj spôsobom presmerovania majetku z rodiča A na rodičku B, prípadne byť záväzkom, ktorý by mal rodiča A udržať pri rodičke B. Netreba pri vhodnom výbere podceňovať mamičky, ktoré už nebaví ich práca, tak si povedia, že by teda tú materskú riskli. Vtedy sa, prosím, po narodení správajte čo najkomplikovanejšie, aby ste ako splnené želanie preukázali schopnosť plnohodnotne nahradiť nudnú prácu v kancelárii.


Veľmi opatrná by som bola pri výbere jedinca, ktorý tvrdí, že chce byť rodičom, lebo je fascinujúce formovať nového človeka. Dávajte si pozor, či dotyčný sám nie je de-formovaný a či na vás len nevedome neprenesie svoje batôžky celoživotných zmätkov.

Za zvýšenú pozornosť stojí aj to, ak od potenciálneho rodiča častejšie počujete vetu – Deti sú to jediné, čo po nás ostane. Viete, milé deti, po nás všetkých tu už ostalo toľko, že planéta je pred environmentálnym kolapsom, a mnoho zničili vojny. Niektorí si však „skromne“ myslia, že práve ich kópia je pre spoločnosť spásou. Sama by som nedala ruku do ohňa za to, či moje potulujúce sa gény sú akurát to, na čo ľudstvo čaká. Ale zasa, vôbec sa tomu nebránim. Je to len na vás.

Našťastie, je kopa úžasných ľudí žijúcich v harmónii so sebou a partnerom, a len vás prizývajú si toto láskyplné prostredie užiť bez očakávaní toho, čo by ste im mohli vykompenzovať. Je neskutočne veľa tých, ktorí už láskyplne vychovávajú vašich predchodcov. Tuším, že ešte neviete čítať. Toto bolo skôr pre niektorých dospelých, ktorí sa na mňa teraz asi aj hnevajú. Ale keď stále hovoríme, že rodina je základ, tak aj ten základ by mal mať SVOJ zdravý základ. Aby sa na ňom čo najväčšiemu množstvu ľudí – začiatočníkov dobre vyrastalo. Bez úvodného egoizmu. Píšem vám to zo skúsenosti, lebo ja som sa práve dnes narodila, ale už dávnejšie, a vybrala som si veru obstojne.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
24. apríl 2024 15:06