HNtelevízia
StoryEditor

Richard Sulík: DeSMERifikácia pokračuje

11.11.2018, 23:00
Veľavravná je prehra Jany Vaľovej v Humennom.

V prvom rade veľká gratulácia Matúšovi Vallovi, samozrejme, aj všetkým jeho podporovateľom. Rovnako gratulácia všetkým zvoleným pravicovým primátorom, starostom a poslancom.

Podstatné je však niečo iné: ide to dobrým smerom! Už pred rokom vo voľbách do VÚC sa Smeru podarilo udržať len dve župy a teraz nedal Smer ani len jedno krajské mesto. Najneskôr o 15 mesiacov budú voľby do Národnej rady a ak bude tento trend pokračovať, bude možné Smer konečne nahradiť.

To je zároveň cieľ SaS – nahradiť Smer. O to roky bojujeme a k nášmu cieľu sa postupne približujeme. K tomu patrí, samozrejme, aj veľké množstvo nezávislých, ako aj tých pravicových starostov, primátorov a poslancov. Je to asi, ako keď máte celé dni štyridsiatky teploty. Ak potom teplota konečne klesne, viete, že to je pokrok, no vyliečený nie ste.


Tak to je aj s našou spoločnosťou – posledných niekoľko volieb dáva nádej na zmenu, Smer sa darí vytláčať zo žúp a z komunálu, no to zďaleka nestačí. Až v parlamentných voľbách sa dozvieme, či sa podarí Smer nahradiť.

Veľavravná je prehra Jany Vaľovej v Humennom. V Humennom, ktoré je ďaleko na východe a donedávna patrilo k baštám Smeru. Práve tu ľudia povedali, že stačilo. To sa týka aj krajských miest, ako sú Košice, Nitra či Žilina.

Rovnako veľavravné je, že smeráci sa hanbia kandidovať pod hlavičkou Smeru. Napríklad Borguľa v Bratislave alebo Petruško v Košiciach. Ten jeden sa zrazu tváril, že je nezávislý, a ten druhý sa značke Smer vyhýbal, ako sa len dalo. A nejakému kandidátovi vyjadrená podpora Smeru znamená, že dotyčný to s nádejou na výhru môže zabaliť, ako Nesrovnal v Bratislave.

To potvrdzuje, že vôbec nie je pravda, že volič by mal krátku pamäť, že voličov Smeru bude vždy určité percento a podobne. Naopak, voliči práve že majú po krk plných úst prázdnych sľubov a politiky, ktorá je pod rúškom „sociálna“ namierená proti nim.

Komunálne voľby sú svojou technikou výrazne odlišné od volieb parlamentných. Sú to voľby väčšinové (volí sa iba jedna osoba na starostu či primátora), aj nezávislým kandidátom je umožnené kandidovať a počet poslancov je viac ako stokrát vyšší ako do Národnej rady. Napriek tomu túžbu po zmene vidieť jasne a práve v tejto načatej ceste budeme pokračovať.

Je to záväzok a nádej do parlamentných volieb a za toto ďakujem všetkým voličom. Po sobote som presvedčený, že zmena je na dosah a že bez ohľadu na to, kto parlamentné voľby vyhrá, gauneri v najvyššej politike budú mať veľký problém, často pôjde aj o ich osobnú slobodu. Držme si palce a tešme sa na najbližšie voľby.

01 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 04 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 05 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka)
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 17:47