TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Andrej Danko: Pán Sulík, mudrovať vie každý, bojovať málokto

11.04.2019, 00:00
Byť udavačom na svoj štát je vrcholom zúfalstva.

Slovenská národná strana prináša riešenia, ktoré pomáhajú, a čas nám dá za pravdu aj s osobitným odvodom. Ten zožal obrovskú kritiku opozície aj obchodníkov. Zrušili sme ho teda. Je to však škoda. Potravinári mohli mať stomiliónovú dotáciu od reťazcov, ktoré ich tu roky deptajú výkupnými cenami a nekalými praktikami. Marketing zapracoval, odvodu ešte pred vstupom do platnosti pripisovali zvýšenie cien potravín. Ceny tu pritom rastú už roky. Teraz sme zvedaví, či zrušením odvodu začnú klesať a čo povedia mudrlanti potom.

Hlasným kritikom tohto odvodu bol predseda SaS Richard Sulík. A to aj v Bruseli, čím sa dnes chváli. Byť udavačom na svoj štát je vrcholom zúfalstva. A pritom, ak niekto chce byť premiérom, nemal by zavádzať informáciami. A takisto ničím Slovákom nepomohol. O nič sa nepokúsil ani v Bruseli, ktorý dáva našim farmárom nerovné dotácie.


SNS naozaj pomáha ľuďom. Pretože prečo by sme sa my, na našom milovanom Slovensku, mali mať horšie ako Nemci, Francúzi či naši susedia, Rakúšania? O našich snahách v SNS svedčí množstvo návrhov, ale aj presadených zákonov. Snažíme sa vyvážene robiť opatrenia pre zamestnancov aj zamestnávateľov.


Dnes je veľkou témou zníženie dane z príjmov na 15 percent. Využili ste už rekreačné poukazy? Tie oživia cestovný ruch. Sú oslobodené od odvodov a daní a ich efekt dnes už nikto nespochybňuje. O dva mesiace môžete využiť 13. plat do výšky 500 eur bez odvodov a daní. Zrušené daňové licencie, paušálne náhrady vo výške 60 percent, zrýchlené odpisy v kúpeľných mestách na šesť rokov. Pokračovať by som mohol ešte veľmi dlho.

Kým z našich reforiem sa ľudia tešia, opozícia má z nich z nejakého zvláštneho dôvodu vrásky na čele. Pravidelne útočí na SNS a na návrhy, ktoré prinášame. Zníženia daní, s ktorými sme prišli, samozrejme, neunikli pozornosti liberálnej SaS, ktorá automaticky začala naše snaženie napádať. Paradoxne, pán Sulík dlhodobo hovorí o znižovaní daní, a dnes sa zľakol, že my presadíme veci, o ktorých on teoretizuje. Nepodporil ani zníženie DPH na 10 percent pri ubytovacích službách.

Práca v koalícii nie je jednoduchá. Áno, robíme len s mandátom, aký sme dostali. No napriek tomu sme presadili zákon o nekalých praktikách, cenách, otvárame témy nerovnakej kvality a takisto aj ďalšie, ktoré pomáhajú nám, Slovákom.

Prosím každého – skôr, než nás dehonestujete, dajte nám šancu logiku vecí vysvetliť a až potom nás súďte. To, čo dnes potrebujeme, je spoločenský pokoj na odborný dialóg. Politika musí byť cesta na riešenie problémov ľudí.

01 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 02 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 03 - Modified: 2024-04-11 17:59:10 - Feat.: - Title: Danko chce dusiť parlamentnú rozpravu, po voľbách má zelenú od Hlasu na zmeny v rokovacom poriadku 04 - Modified: 2024-04-10 15:10:40 - Feat.: - Title: „Všetko je v poriadku,“ zakričal Pellegrini po rokovaní koaličnej rady. SNS vo svojom postoji otočila 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
18. apríl 2024 14:47