sucho klimatické zmeny klímaReuters
StoryEditor

Európa je veľká šachovnica

16.06.2019, 23:59
K trvalému bohatnutiu menšiny je potrebné neustále ochudobňovanie väčšiny.

Súčasný globálny svet z makro pohľadu ako aj mini krajina zvaná Slovensko z mikro pohľadu potrebuje múdrych vodcov, skutočných lídrov, aby v marazme veľkého sveta silných štátov dokázalo dôstojne fungovať. Globalizácia má svoje plusy a mínusy, ale nikdy nezabúdajme, že diktovať v nej asi nebude humanizmus, ale skôr kapitalizmus, ktorý je drsný a opiera sa najmä o dva nosné princípy definície trhovej ekonomiky. Táto znie nekompromisne takto.

K trvalému bohatnutiu menšiny je potrebné neustále ochudobňovanie väčšiny. Nie vždy vládne v skutočnosti ten, kto sedí okato na tróne, ale často ten, kto potichu spoza opony ten trón platí. Musíme však zostať v realite a konštatovať, že globálny svet už tu je a ďalej sa formuje. Nedá sa zastaviť. Dá sa nastaviť aj po novom, toho tendencie už sú tu. Ako som už spomenul veľa krát.

Stačí si pár krát kliknúť do sociálnych sietí a hneď vieme kto chce model konfrontačný a kto chce model obojstranne výhodnej spolupráce. Dnes tak ako kedysi stoja proti sebe dva svety. Ktorý vyhrá podľa toho bude svet i Slovensko.

Pre Slovensko je skratka cesty k prosperite podľa odborníkov jednoduchá. Znížiť korupciu a racionálny pohľad na počet politických strán v parlamente i počet poslancov , stabilizovať právny štát a fungujúcu demokraciu a vytvoriť fungujúcu znalostnú ekonomiku.

No viem, že k prosperite nedôjdeme, ak nebudeme urgentne riešiť napríklad klimatické zmeny. To je projekt, ktorý je svojím rozsahom väčší ako druhá svetová vojna, väčší ako čokoľvek, čo ľudstvo doteraz robilo. A my zatiaľ nerobíme nič seriózne. Cez Európsku úniu máme oveľa väčšiu možnosť ovplyvniť medzinárodné prostredie smerom k boju s klimatickými zmenami ako samostatne .

Veľkú úlohu k ďalšej prosperite bude zohrávať aj vzdelávanie a mladá generácia. Podľa mňa kľúčové pre dnešnú generáciu, je aby nepodľahla rýchlo kvaseným ideológiám a okrem rebélie voči rodičom, čo je v ich veku prirodzenou pózou si musia uvedomiť aj hodnotu morálky ich predkov, z čoho prirodzene vyplynula aj ich morálka. Treba priznať, že EÚ je veľká šachovnica a preto je dôležité múdro a flexibilne manévrovať. A najmä domýšľať každý ťah. Jeho nepremyslené dôsledky totiž môžu mať fatálne dopady nielen na Slovensko, ale i na našu existenciu.

01 - Modified: 2024-03-15 16:08:56 - Feat.: - Title: Najvyšší súd USA nariadil prerokovať blokovanie kritiky na internete. Politici si kontrolujú sociálne siete 02 - Modified: 2024-01-27 12:30:00 - Feat.: - Title: GALÉRIA Ľudia zaplavili transparentný účet na prezidentskú kampaň Andreja Danka. Posielajú mu centy a uťahujú si z neho 03 - Modified: 2022-05-01 21:20:33 - Feat.: - Title: Putin by sa mal Záborskej poďakovať 04 - Modified: 2022-04-07 07:32:17 - Feat.: - Title: Sú Spojené štáty na pokraji novej recesie? 05 - Modified: 2022-04-06 15:05:04 - Feat.: - Title: Oszkár Világi: Ako je to s ropou
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 15:57