Alojz HlinaTASR/M. Svítok
StoryEditor

Alojz Hlina: Nulový svet Fica či Danka

19.07.2019, 15:50
Mňa do tohto porazeneckého sveta neťahajte, mňa inšpirujú iné príbehy.

Obdivujem vytrvalosť. Je to podľa mňa základný predpoklad pre úspech. Vytrvalou a intenzívnou prácou sa podarilo vybudovať veľké diela.
Obdivujem hokejové a futbalové tímy, ktoré ešte aj desať sekúnd pred koncom zápasu , ktorý prehrávajú, bojujú ako levy.

Nám často krát stačí streliť prvý gól a už hádžeme uterák do ringu. To porazenectvo z nás priam ide. Mňa do tohto porazeneckého sveta neťahajte, mňa inšpirujú iné príbehy. Ak by som ja mal ísť podľa „predpokladov“, tak sa na Orave večer nalievam alkoholom v nejakej zapľuvanej krčme a ráno nastúpim do práce, ktorú neznášam.

Tieto voľby budú naozaj „binárne“, 0-1.

Nulový svet je svet ten, ktorý tu už je. Svet Fica, Danka a ďalších mega politických váh ako Kotleba a Harabin. Podnikateľskými hviezdami je lúza, ktorá dokáže podnikať len tak, že parazituje na verejných financiách. Časť z tohto „ dream teamu“ ( Kočner, Bašternák, Vadala) je už síce v base, ale veľká časť ešte stále číha na štátny rozpočet a čakajú na voľby.
Je nám súdený tento svet?

Mne nie, ja určite zabojujem o zmenu, aj desať sekúnd pred koncom. Podpísali sme dohodu o neútočení s PS/Spolu. Ako túto dohodu prečítala duša vystrašeného nevoľníka?
Ako porážku, ústup od hodnôt, zradu, zlyhanie, či dokonca dielo Satana. Prečo sme tak slabí? Prečo sa tak podceňujeme?

Pre všetkých tých, ktorí majú úprimnú obavu z toho, čo bude, resp. čo by mohlo byť, skúsim niečo napísať a čo nenapíšem, dopoviem v pondelok v Rádiu Lumen.
Tým, ktorí sa pod rúškom záchrany kresťanstva rozhodli torpédovať KDH a to len preto, aby tu zostal svet Fica a Danka nepomôže, ani keby som išiel kolenačky z Bratislavy do Levoče. Tak nech sa páči, pokojne už teraz môžu začať písať ďalší hejt, konšpiráciu.

Otázka:
Prečo dohoda s PS/Spolu?

Odpoveď:
A s kým? S kotlebovcami? So Smerom ?

Otázka:
Načo vôbec bola potrebná nejaká predvolebná dohoda?

Odpoveď:
Aj pre toto:
1/ dohoda bola urobená aj pred VÚC voľbami a mala veľký úspech. Bola to dokonca koaličná dohoda s liberálnou SAS.
2/ Taktika Smeru pre tieto voľby bola: Načo program, načo riešenia? Stačí len strašiť. Ubolená duša na Slovensku sa dokáže vystrašiť veľmi ľahko. Budeme ich strašiť potopou, koncom sveta a Sodomou Gomorou. Preto nás nechajte vládnuť ďalej, síce kradneme, ale s gaymi zatočíme a modliť sa naučíme.

Nočnou morou pre tento „nulový svet“ je , ak by sa začala zjavovať alternatíva. Alternatíva nulovému svetu. Alternatíva, ktorá by vedela spolu komunikovať a ráno by nezačínali tým, že vynadajú každému, koho stretnú. Alternatíva, ktorá nemá „rožky a chvost.“ Z toho majú strach. Ak chceme zmenu, musíme začať predstavovať alternatívu.

Alternatíva voči Smeru a ich kumpánom bude veľmi tvrdo atakovaná. Všímajte si dobre, kto a ako ju bude atakovať a koľkí si k ochrane tohto „nulového sveta“ zavolajú na pomoc dokonca aj Ježiša Krista.
Sledujte, budete sa čudovať.

Otázka /niekde už dokonca hotové tvrdenie/:
KDH ustúpilo od svojich hodnôt?

Odpoveď:
Kedy a kde?

Ešte raz sa pýtam: kedy a kde? Je tu veľa ľudí , ktorí počujú aj trávu rásť. Veľa Nostradamov, ktorí vedia, čo bude zajtra, pozajtra.

Pýtam sa, prečo títo naši Nostradamovia neatakujú Jeffa Bazosa v rebríčku najbohatších ľudí na svete. Ak viete, čo bude zajtra , niektorí dokonca aj to, čo bude pozajtra, tak viete zarobiť miliardy dolárov.

Takže ešte raz: kedy a kde KDH ustúpilo od svojich hodnôt? Poprosím fakty. Nie táraniny , domnienky a „predpovede“.
Zaujímavé je, že celá debata spojená s podpisom dohody sa hlavne v konzervatívnych kruhoch zúžila na registrované partnerstvá. Prečo sa „taktne„ mlčí o tom, že šesťdesiat rokov starý zákon o interrupciách by sa mohol v parametri, dokedy je možné vykonať interrupciu, meniť.

Tá otázka je relevantne na stole.

Asi preto, že by sa potom ťažko atakovalo KDH, ak by sa v tejto časti mohlo niečo meniť.

Dočkáme sa nejakého povzbudenia? Bude sa niekto za nás modliť, keď o tom budeme vyjednávať, aby to dobre dopadlo alebo sa budeme modliť len za to, aby liberáli nenašli väčšinu v parlamente na registrované partnerstvá?

Za čo sa budeme modliť?

Budeme mať stretnutie s PS/ Spolu v prvý augustový týždeň a potom možno ďalšie a možno sa dohodneme na spolupráci po voľbách. A možno nie.

Možno už po prvom stretnutí zistíme, že nič z toho. Možno to zistíme po tom druhom. Možno zistíme, že niečo áno, niečo nie.

Rozhodnutia v KDH sa prijímajú tak, ako sa prijímajú v štandardnej politickej strane a tak to bude aj v tomto prípade. Zaujímavé, že ľudia, ktorých programom je kopať do KDH, zrazu pociťujú „úprimnú“ snahu chrániť KDH. Predpoklad na to, aby takéto stretnutia mali význam, je to, že rešpektujeme svoju protistranu. 

Nezašlete im zoznam svojich požiadaviek cez kameru. Tak sa nevyjednáva, tak sa vydiera. Tak sa „zabezpečuje“, aby to zlyhalo.

Niekedy mám pocit, že za najväčších vyjednávačov sa u nás považujú ľudia, ktorí vyjednali tesne pred záverečnou u krčmára, že im ešte naleje. Žiaľ, u nás naozaj majú tendenciu určovať tempo verejnej diskusie ľudia, ktorým by ste nedali strážiť ani parkovisko.

Prosím, neakceptujme to, nezmierujme sa s tým.

Máme na viac.

Odporúčam sledovať oficiálne výstupy a nie táraniny na konšpiračných weboch.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
24. apríl 2024 05:08