TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Skúška zodpovednosti

01.10.2019, 00:00
Dokážeme, že Slovensko je skvelá značka!

Uplynulý týždeň postavil predo mňa dve veľké politické výzvy. Rozhodol som sa prijať ponuku vedenia strany Smer a jej predsedu viesť volebnú kandidátku našej strany do parlamentných volieb. A zároveň moja vláda poslala do parlamentu návrh zákona o zásadnej zmene zdravotníctva, verejnosti známej pod názvom Zdravá zmena.


V súvislosti s líderstvom chcem zdôrazniť, že nech som zastával akýkoľvek post v štátnej správe, vždy som vo svojej funkcii presadzoval napĺňanie sociálnodemokratického programu, pretože som presvedčený, že záujmom štátu musí byť dôstojný život každého jedného občana Slovenskej republiky. Či už ide o seniorov, mladé rodiny, deti, chorých alebo zdravotne odkázaných.


Každá z našich vlád presadzovala silné sociálne opatrenia, pretože približovanie životnej úrovne ľudí na Slovensku k vyspelým ekonomikám je pre nás politickým záväzkom. Chodím po Slovensku, vidím, ako ľudia žijú, a snažím sa pre nich pracovať zo všetkých síl.


Zároveň sme stranou, ktorá v podstatnej miere stála pri dôležitých integračných medzníkoch Slovenskej republiky, či už išlo o vstup do EÚ, NATO, Schengenu či o prijatie eura. Je to určujúci vektor našej zahraničnej politiky.


Pri pohľade na politickú scénu som presvedčený, že sme jedinou stabilnou politickou silou, ktorá ponúka silný sociálny program, profesionalitu, odbornosť a skúsenosť. Predkladáme verejnosti konkrétne riešenia problémov. Jedným z nich je zásadná zmena zdravotníctva, ktorú sme predložili v týchto dňoch do parlamentu. Nikdy som netajil, že jednou z priorít mojej vlády je posúvať slovenské zdravotníctvo výrazne dopredu. Vyčlenili sme najvyšší objem financií do zdravotníctva, nakúpili nové postele, nové diagnostické zariadenia a teraz prichádzame do Národnej rady so systémovým opatrením, ktoré zmení celú jeho kvalitu fungovania. Je veľmi dôležité, aby sme neprestali, pretože sme to dlžní všetkým pacientom a všetkým občanom Slovenskej republiky. Zdravie občanov nepozná voľby, nepozná, koľko schôdzí ešte máme pred voľbami, a preto musíme nájsť odvahu v reálnych krokoch pokračovať. Ide o ľudí, o kvalitu ich života, ktorá tvorila a tvorí podstatu našej sociálnodemokratickej politiky.


Slovenské politické strany majú šancu pri tomto zákone ukázať, že im skutočne záleží na občanoch. Som pripravený s nimi hľadať riešenia týkajúce sa zdravej budúcnosti slovenského zdravotníctva. Verím, že túto skúšku zodpovednosti úspešne zvládneme. Dokážme, že Slovensko je skvelá značka!


01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
16. apríl 2024 14:05