TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Minister Mičovský ponížil seba aj celý agrosektor

29.04.2021, 19:08
Autor:
Emil MachoEmil Macho
Je to také veľké poníženie, že minister sa odteraz naozaj nebude môcť čudovať, keď jeho slová nebudeme brať úplne vážne.

Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský „vybojoval“ pre slovenských poľnohospodárov a potravinárov z miliárd určených na Plán obnovy jednu veľkú nulu.

To je pre neho obrovská hanba, čo je však dôležitejšie, porážku opäť utrpí len a len naše agropotravinárstvo.

Nula eur pre slovenských poľnohospodárov a potravinárov nám hovorí veľa o dvoch kľúčových veciach.

Po prvé – táto vláda má slovenské poľnohospodárstvo a potravinárstvo takpovediac v paži. Je im zjavne úplne jedno, aký bude ďalší osud slovenského vidieka a jeho obyvateľov a pojem „potravinová sebestačnosť“ je pre nich len fráza, na ktorej sa dá vytĺkať politický kapitál.

Po druhé – minister pôdohospodárstva má vo vláde výtlak rovný jednej veľkej nule. A to je v skutočnosti ešte horšie, ako samotný fakt, že vláde ako celku je osud nášho potravinárstva a poľnohospodárstva ukradnutý. Pretože pokiaľ sa slovenskí poľnohospodári a potravinári nevedia (nemôžu, nedá sa) spoliehať ani na svojho rezortného ministra, tak je to hotová a nespochybniteľná katastrofa.

Minister Ján Mičovský koncom minulého roka v jednej z mnohých (bohužiaľ výsledkovo prakticky akoby neexistujúcich) televíznych diskusií vyhlásil, že pokiaľ skončí Plán obnovy pre agrosektor s takouto nulou, nebude mať na stoličke už čo robiť.

My, slovenskí poľnohospodári a potravinári, sme tieto slová vnímali ako pevný záväzok, že minister bude za naše sektory bojovať a nedopustí, aby skončili tak ako nakoniec skončili – s nulou z Plánu obnovy. Mysleli sme si to aj preto, pretože sme predpokladali, že minister bude bojovať nielen za nás, ale aj za seba.

Úprimne povedané, neviem, čo sa teraz deje v hlave a mysli pána Mičovského. Neviem si to ani poriadne predstaviť. A ani si to radšej predstavovať nechcem.

Minister Ján Mičovský sa totiž dostal do patovej situácie a úplne sa ponížil pred celým sektorom potravinárov a poľnohospodárov. A nielen to – dopustil poníženie celého sektora a všetkých slovenských poľnohospodárov a potravinárov.

Je to také veľké poníženie, že minister sa odteraz naozaj nebude môcť čudovať, keď jeho slová nebudeme brať úplne vážne. Poučení z jeho posledných výrokov totiž už vieme, že jeho vyjadrenia nemajú veľkú váhu, dokonca, nemusia byť ani pravdivé. Ako náš rezortný minister totálne zlyhal a mal by sa naozaj zamyslieť nad tým, čo sám na konci minulého roka vyhlásil.

Autorom komentáru je Emil Macho, predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory

01 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora 02 - Modified: 2024-04-15 18:12:06 - Feat.: - Title: Hľadá sa záujemca o 600 miliónov eur. V hre nie je dôležité kto ich chce, ale kto ich stihne minúť 03 - Modified: 2024-04-12 13:25:29 - Feat.: - Title: Čerpanie eurofondov zo starého programového obdobia je na úrovni vyše 100 percent, hlási ministerstvo financií 04 - Modified: 2024-04-09 13:32:38 - Feat.: - Title: Materské školy chýbajú, no obce nejavia záujem o peniaze. Petržalka ide príkladom 05 - Modified: 2024-03-20 15:18:20 - Feat.: - Title: Premiér má záchranu peňazí z plánu obnovy vo svojich rukách, tvrdí Šimečka
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 12:26