StoryEditor

Červený koberec

27.02.2014, 23:11

Skutok sa nestal. Skutok nie je trestným činom. To sú najčastejšie závery káuz Ficových vlád. Takto sa skončil emisný biznis, Horné Plachtince a začínam si byť istý, že podobný osud čaká aj Gorilu, tunelovanie vojenských tajných služieb atď. Skrátka, keď Slovensku vládne Smer, nikto nepodpláca, nikto nekradne. Miliónové zákazky sa spravodlivo súťažia a vždy rozhoduje kvalita, a nie kontakty s politikmi. Ako vo vyspelých škandinávskych krajinách.

Ale všetci vieme, kde je sever. Aj bez rebríčkov Transparency International. Odkedy je Slovensko okupované jednou stranou, je možné naozaj čokoľvek zamiesť pod koberec. Pod červený koberec. Dokonca aj právoplatné rozsudky súdov, ako to predviedol minister spravodlivosti v prípade dekana Leteckej fakulty košickej Technickej univerzity: aj keď sa náhodou nájde vyšetrovateľ, ktorý objaví korupciu, prokurátor, ktorý ju pošle pred súd, sudca, ktorý ju potrestá a ďalší sudca, ktorý ju potvrdí, stále sa dá spoľahnúť na vyššie kruhy, ktoré dokážu veci zariadiť.

Tento chorý systém budovaný Robertom Ficom je zničujúci pre budúcnosť Slovenska. Ak o niečo ide v prezidentských voľbách, tak práve o to, aby tomuto chorému systému Roberta Fica povedali ľudia: dosť! Pretože tento chorý systém oveľa viac ničí zamestnanosť, podnikanie, spravodlivosť a rozvoj krajiny ako to, či bude alebo nebude v ústave vysvetlené, čo je manželstvo. Vymeniť podporu súpera Roberta Fica v druhom kole za novelu ústavy by bola zrada všetkých slušných ľudí, ktorí sa živia poctivou prácou, vlastnými rukami, a nie „vlastnou hlavou“ v štýle Roberta Fica.

Prezidentské voľby sú prvou šancou aspoň čiastočne vyvážiť absolútnu moc koalície oligarchov v pozadí Smeru. Ale aby tá šanca bola reálna, ostatní musia držať spolu. Vzájomné útoky stredopravých kandidátov túto šancu vážne ohrozujú. Odrádzajú svojich voličov dať hlas niekomu inému, kto bude vyzývateľom Roberta Fica v druhom kole.

Pritom všetci z nich majú čo ponúknuť: Kiska úspešný príbeh, Kňažko charizmu, Procházka odbornosť v ústavnom práve a Hrušovský skúsenosti.

Stačilo by sa riadiť vlastnými sloganmi: Keď ide o veľa a treba chrániť slušných, len spolu to dokážeme. Chce to však srdce, rozum a charakter. V opačnom prípade sa ešte dlho nepodarí vyprášiť ten červený koberec.

Daniel Lipšic

predseda hnutia NOVA

01 - Modified: 2006-02-09 10:07:00 - Feat.: 0 - Title: Akcionári Allianzu schválili odkúpenie talianskej RAS
01 - Modified: 2024-04-24 14:23:39 - Feat.: - Title: Šéf Najvyššieho súdu Šikuta reaguje na Fica: Ide o politický útok. Je nemysliteľné vydať celú databázu 02 - Modified: 2024-04-24 13:50:36 - Feat.: - Title: Fico: Je podozrivé, že všetky citlivé kauzy posudzoval Klimentov senát 03 - Modified: 2024-04-24 11:20:36 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico 04 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 05 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 10:23