StoryEditor

Robert Fico exkluzívne v HN: Keď padajú mýty

14.12.2015, 23:00

V istom zmysle sa opozícii niet čo čudovať, keď svoju kampaň stavia na šírení špiny a nenávisti. Smeru sa totiž vládnymi výsledkami darí vyvracať základné mýty, na ktorých pravica roky stavala svoju údajnú vyššiu kompetentnosť vládnutia.

Mýtus prvý: pravica vie bohatstvo tvoriť, sociálna demokracia len rozdávať. Fakt: Slovensko má dnes dvojnásobný hospodársky rast oproti eurozóne a ten bude pokračovať vo vyššom ako trojpercentnom tempe.

Mýtus druhý: sociálna demokracia nevie tvoriť prostredie, v ktorom majú ľudia viac práce. Fakt: nezamestnanosť sme dostali z úrovne pod 14 percentami na priemer eurozóny s prognózou ďalšieho poklesu na jednocifernú úroveň.

Mýtus tretí: sociálna demokracia nevie hospodáriť. Fakt: deficit sme dostali zo 4,6 percenta HDP na začiatku roku 2012 k 2,6 percenta, klesá dlh, požičiavame si za záporné úroky, máme najcennejšie dlhopisy po Nemecku. Mýtus štvrtý: sociálna demokracia neprijíma systémové opatrenia. Fakt: najväčšia reforma štátnej správy so stámiliónovými úsporami, elektronické trhovisko, systematický boj s daňovými únikmi, Zákonník práce, duálne odborné vzdelávanie, zákon o športe, mohol by som pokračovať.

Ak už nič iné, potom azda získanie najväčšej investície v Európe za sedem rokov s potenciálom tvorby pätnásťtisíc pracovných miest – pri štátnej pomoci niekoľkonásobne nižšej ako pri Kia-Hyundai – a rozpracované investície v regiónoch v hodnote miliardy eur by mohli opozíciu presvedčiť, že táto krajina nesmeruje k úpadku.

Nikdy nebudeme tvrdiť, že ľuďom sa na Slovensku žije ľahko. Konkrétnou prácou sa snažíme posúvať krajinu dopredu a výsledky svedčia o tom, že Slovensko sa dopredu posúva. Keďže však vieme, že z čísel sa ľudia nenajedia, prijímame opatrenia, aby z dobrej dynamiky krajiny mali konkrétny osoh aj ľudia, najmä tí s nižšími príjmami. Po splnení prvých dvoch vládnych balíkov – nižšej DPH na základné potraviny, znížení odvodov, dvojcifernom znížení cien plynu, razantnom zvýšení minimálnej mzdy, príspevkoch na školy v prírode a na lyžiarske kurzy, zvýšení materskej dávky a počtu miest v škôlkach a ďalších 24 opatreniach, sme prijali balík tretí s desiatimi opatreniami, ktoré budú naplnené, ak bude Smer súčasťou budúcej vlády.

Je to naša ponuka pre voličov, ktorí majú na výber medzi vládou, ktorá sa neháda, ale pracuje a má výsledky, ktorá plní, čo ľuďom sľubuje, ktorá je jediným garantom vládnej stability a akcieschopnosti a garantom ochrany Slovenska v neľahkých časoch, a na druhej strane vládou pravicového zlepenca, ktorý sa opäť hlási o slovo.

01 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 02 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 03 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 04 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 22:03