StoryEditor

Prezidentom bude Murgaš

08.12.2013, 22:58

Kto? Murgaš? Ten Murgaš z Banskej Bystrice? Veru tak, keď dám na jednu kopu všetky klebety, zaručené informácie i správy agentúry JPP, vychádza mi z toho Murgaš.

Ešte pred mesiacom mal Robert Fico slušný plán. Bol pevne rozhodnutý kandidovať za prezidenta a plánoval to oznámiť na sobotňajšom sneme Smeru. A aby mal hrdina víťazstvo isté (lebo Robert Fico ide len do tých súbojov, kde má víťazstvo isté), vybavil Brhel v NOVA a Kmotrík v SDKÚ podporu pre Milana Kňažka. Ten totiž „rozriedi“ hlasy Kiskovi a Procházkovi, a tým sa zvýši šanca pre Hrušovského dostať sa do druhého kola. No a v druhom kole si Fico s Hrušovským poradí.

Pekný plán, no nanešťastie pre Fica ho skrížili dve veci. Po prvé, Fico utrpel v regionálnych voľbách strašný debakel, lebo proti Kotlebovi postavil vrece zemiakov. Teraz si „cvrkol“ a celému Slovensku začína byť na smiech, ako dlho šaškuje s kandidatúrou. Fico si síce môže dovoliť ohlásiť kandidatúru kedykoľvek, ale ak by to mal byť niekto iný, povedzme Paška, Kaliňák alebo predsa len Lajčák, mohlo by byť neskoro. Treba totiž pripraviť niečo, čo sa aspoň z diaľky bude podobať na kampaň. Lebo videli sme v Bystrici, čo sa stane, ak sa kampaň úplne odflákne.

Druhá udalosť, ktorá skrížila plán Roberta Fica stať sa prezidentom a zdrhnúť elegantne pred zodpovednosťou za stav spoločnosti, je zámer SMK postaviť vlastného kandidáta na prezidenta. Ten zoberie maďarské hlasy Hrušovskému (Hrušovského podporuje Bugár), čo zníži Hrušovského šance dostať sa do druhého kola.

V každom prípade na pravom spektre máme vďaka neskutočnej impotencii Ľudovej platformy (prvýkrát chceli spoločného kandidáta, ktorého chcela podporiť aj SaS, oznámiť 17.11.2012; nie, ten rok nie je preklep) asi desať rôznych kandidátov, ktorých hlasy sa rozdelia niekde medzi 5 až 10 percentami, a to otvára priestor pre druhého kandidáta ľavice. Kto by to tak asi mohol byť? Najlepšie niekto s podporou Ficovej nočnej mory, s podporou Mariana Kotlebu. Napríklad Milan Murgaš. Ten je bývalý smerák, no ak ho Marian Kotleba označí za svojho kandidáta, môže surfovať na aktuálnej vlne.

Takže, kandidát Smeru, nech je to aj vrece zemiakov, sa do druhého kola dostane zaručene a proti nemu vôbec nemusí byť nikto pravicový, ale exsmerák s podporou Kotlebu. A ten súboj vyhrá Murgaš. Ibaže by všetko bolo nakoniec úplne inak.

Richard Sulík, predseda strany SaS

01 - Modified: 2005-10-14 13:48:00 - Feat.: 0 - Title: Skúsenosti s využívaním eurofondov vo Walese zaujali verejnú správu v SR
01 - Modified: 2024-04-19 14:28:02 - Feat.: - Title: Už žiadna bagetejšn. Attila Végh doplatil na svoje ostré vyjadrenia, spoluprácu s ním nepredĺži ani známa bagetáreň 02 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Bugár opísal, ako sa Fico zmenil: Opýtal som sa vyšetrovateľov, ktorí ho obvinili, či sa zbláznili 03 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 04 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 05 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 12:04