StoryEditor

Róbert Slovák: Ak neprestanete, skončíte!

Nie je to vyhrážka. Je to realita, ktorej budú musieť čeliť všetci politici, ak neprestanú túto krajinu riadiť nekompetentne a amatérsky. Ak neprestanú kradnúť a nezmyselne bľabotať miesto toho, aby zodpovedne spravovali veci verejné. Skončia. 

Zodpovední občania sú už ozaj znechutení z toho, akým amatérom a často záškodníkom je zverená táto krajina. V ostatnej dobe sa objavuje čoraz viac občianskych iniciatív, v rámci ktorých profesionáli ale aj radoví občania dokazujú, že vedia niektoré veci riešiť lepšie a efektívnejšie ako štát. A je ich stále viac.

"Slovensko od roku 2007 minulo na informatizáciu 900 miliónov eur. Úradníkom však stále robíme poštára a veľa sa nezmenilo. Je najvyšší čas, aby aj štát využíval moderné technológie – a využíval ich rozumne," píše sa na stránke iniciatívy Slovensko digital, ktorú podpísali skutočné osobnosti IT sektora zdesiac sa z neefektívneho využívania zdrojov a plytvania našimi peniazmi na nefunkčné riešenia a Kawasakiho chlebíčky. 

"Úroveň vzdelávania je dnes na Slovensku alarmujúca. Dokazujú to mnohé medzinárodné porovnania, v ktorých sa takmer vo všetkých ukazovateľoch umiestňujeme na chvoste krajín Európskej únie," apelujú signatári kampane A dosť!, ktorej cieľom je skvalitniť školstvo. 

A v neposlednom rade spomeňme slovenské humanitárne organizácie, ktoré podpísali Výzvu k ľudskosti a ktoré s pomocou dobrovoľníkov zachraňujú holé životy ľudí tam, kde nezlyháva len naša krajina ale celá Európa. Predpokladám, že po kauzách v zdravotníctve príde nejaká iniciatíva aj od profesionálov v tejto oblasti. 

Fakt to musia riešiť títo ľudia? 

Nie je to podľa mňa normálne. Veď si na riešenie podobných problémov platia iných. Všetky tieto oblasti má predsa riešiť funkčný štát. Kde je? Čo robia tí zodpovední? Mám dojem, že pohár už preteká nielen v spomenutých oblastiach a generácia papalášov, ktorí si myslia, že nám vládnu a nie slúžia, končí. 

Za naše dane musíme dostať oveľa kvalitnejší servis. Alebo tí, ktorí nám ho nedokážu poskytnúť, musia dostať výpoveď.

01 - Modified: 2007-10-31 06:32:00 - Feat.: 0 - Title: Odvolali pátranie po nezvestných zo slovenskej lode
01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-23 09:23:47 - Feat.: - Title: Je to o konkurencieschopnosti 03 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 04 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 05 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár)
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 03:32