StoryEditor

Skutočné dlhy Ficovej vlády

25.04.2014, 00:00
Dnes píše

Dokázali by ste vymenovať tri kľúčové opatrenia, ktoré za dva roky svojho fungovania prijala Ficova vláda? Spája sa vám čokoľvek z oblasti školstva, čo za polovicu funkčného obdobia pre vaše deti zlepšil Dušan Čaplovič? Máme menej korupcie v zdravotníctve a krajšie nemocnice vďaka Zuzane Zvolenskej? Zlacnel plyn vďaka „superkšeftu“ ministra Malatinského s SPP? Podarilo sa odhaliť korupciu bielych golierov vďaka staronovým policajným funkcionárom Roberta Kaliňáka? Je tu aspoň náznak elementárnej spravodlivosti vďaka ministrovi Borecovi?

Každý čo i len trochu v politike zorientovaný človek vie, že ak chce niečo nepopulárne, ale pre spoločnosť prínosné presadiť, musí s tým prísť v prvej polovici vládnutia. Lebo čím viac sa budú blížiť ďalšie voľby, tým rýchlejšie rozumné návrhy prevalcuje populizmus. A aký je obraz krajiny po polovici funkčného obdobia tejto vlády? Viac ako dve tretiny mladých chcú z tejto krajiny odísť a naše zadlženie prekročilo kritickú hranicu, za ktorou musia nasledovať škrty. Za dva roky však tých dlhov nahromadila Ficova vláda oveľa viac, ako priznáva ministerstvo financií.

Ministerka zdravotníctva dlhuje ospravedlnenie doktorke Zuzane Pechočiakovej z Nitry, ktorú smerácke vedenie nemocnice niekoľko mesiacov šikanovalo len preto, že poukázala na falšovanie zdravotnej dokumentácie detského pacienta.

Minister školstva dlhuje ospravedlnenie učiteľovi Otovi Žarnayovi, ktorého vyhodili zo školy len preto, že poukázal na finančné machinácie vedenia.

Minister spravodlivosti dlhuje ospravedlnenie policajtom, prokurátorom a sudcom, ktorí odhalili a potrestali skorumpovaného komunálneho poslanca v Košiciach a ktorých prácu takmer zmaril nezmyselným dovolaním na Najvyšší súd SR.

Po dvoch rokoch Ficovej vlády sa zvýšil deficit morálky v tejto krajine tak neúmerne, že by bolo treba škrtať už aj ministrov a nielen ich výdavky. Ale môže si to premiér dovoliť? Nemôže. Lebo ich chránia oligarchovia z pozadia, ktorým Robert Fico dlhuje poslušnosť. Škrt cez rozpočet im preto môžu urobiť jedine voliči. Prezidentské voľby ukázali, že sa to dá.

01 - Modified: 2006-04-20 11:59:17 - Feat.: 0 - Title: Preniká SIS do politiky? Poslanci si to myslia
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-21 10:58:30 - Feat.: - Title: Nové obvinenie v kauze Gorila vnímame ako pomstu Lipšica, tvrdí Haščákov obhajca 04 - Modified: 2024-03-20 10:31:03 - Feat.: - Title: Šéf úradu vlády sa bráni voči obvineniam: Ide o osobnú pomstu Lipšica 05 - Modified: 2024-03-20 09:14:12 - Feat.: - Title: Zastavme korupciu: Zrušenie ÚŠP bude mať negatívny dosah na boj s kriminalitou
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 02:06