StoryEditor

Neoslabujte prezidenta

30.03.2014, 23:59

V prvom rade veľká gratulácia Andrejovi Kiskovi, že svoje snaženie dotiahol do úspešného konca. Nenechal sa odradiť, ani znechutiť podlými útokmi, ani špinavou antikampaňou a zaslúžene vyhral.

Tieto voľby však neboli primárne o Kiskovi. Pár mesiacov dozadu ho poznalo len málo ľudí. Jeho sľuby sú zatiaľ len sľubmi a uvidíme, čo sa z neho vykľuje. Tieto voľby boli primárne o Robertovi Ficovi. Všetci slušní ľudia mu dali jasný odkaz, že ho majú plné zuby. Pred dvomi rokmi Robert Fico nasľuboval istoty a dnes je zrejmé, že to boli len prázdne sľuby. Nielen voličom, ale aj samotnému Ficovi, ktorý kvôli nesplniteľnosti svojich sľubov chcel zdúchnuť do Grasalkovičovho paláca. Voliči však jasne povedali NIE:„Pekne len ostaň, milý Fico, predsedom vlády a splň, čo si sľúbil.“

Garantujem vám, milí čitatelia, že Fico nesplní vôbec nič. Okrem prázdnych sľubov a podlých útokov nevie nič. Celý život žil z verejných peňazí, či už zarobených alebo ukradnutých, jeho vládu sprevádza každé dva týždne nová korupčná kauza a jedno škodlivé rozhodnutie za druhým.

Práve tieto skutočnosti zohľadnili voliči, a preto sa radšej rozhodli pre málo známeho Kisku, ako pre príliš dobre známeho Fica. Ani len tie štvavé letáky na Kisku, ktoré nejaký génius v Smere organizoval, predpokladám, že šéf kampane, nepomohli.

Takže, ešte raz hurá, Andrej Kiska je prvým nekomunistickým prezidentom a je veľmi dôležité, aby bol prezidentom plnohodnotným. Mám na mysli prezidentské právomoci, ktoré doterajší prezident mal a ktoré sa mu noví koaliční partneri Smer a KDH chystajú odobrať. Ide o prezidentovu právomoc menovať členov Súdnej rady.

Keďže ide o zmenu ústavy, nestačí 83 smeráckych kolesíkov, treba ďalších 7 hlasov, a tie sa chystá poskytnúť nový koaličný partner KDH, ktorý sa nechal za presun dvoch viet zo zákona do ústavy zneužiť v predvolebnej kampani Roberta Fica. Koniec koncov, voliči dali kandidátovi KDH, Pavlovi Hrušovskému, jasne najavo, čo si o jeho avantúrach myslia. So ziskom 3,3 percenta a s podporou celej Ľudovej platformy, teda strán KDH, SDKÚ a Most, by si mal zobrať odporúčanie Roberta Fica Kaníkovi a loziť po kanáloch...

Späť k prezidentovi: včera začal úpadok Smeru a ako sme mohli v prezidentskej kampani vidieť, smeráci sa neštítia skutočne ničoho. Práve preto vyzývam ich koaličného partnera KDH, aby malo boha pri sebe a nepristúpilo na podradnú hru so znižovaním kompetencií prezidenta pri menovaní členov Súdnej rady. Každému súdnemu človeku je predsa zrejmé, že Ficovi nejde o očistu súdnictva ani o oslabenie Harabina.

Richard Sulík, predseda SaS

01 - Modified: 2006-03-20 14:28:00 - Feat.: 0 - Title: Pojednávanie v prípade vrážd v kauze Devín banky odročené
01 - Modified: 2024-04-18 07:09:05 - Feat.: - Title: OSN žiada v Južnom Sudáne urýchlené kroky s cieľom uskutočniť plánované voľby 02 - Modified: 2024-04-17 21:09:36 - Feat.: - Title: USA obnovujú ropné sankcie proti Venezuele, nečakajú férové voľby 03 - Modified: 2024-04-10 16:39:49 - Feat.: - Title: Lídri sú kvôli USA znepojení. Harrisová pripustila, že novembrové voľby v USA môžu byť posledné demokratické 04 - Modified: 2024-04-10 12:04:22 - Feat.: - Title: Smršť medzi influencermi po voľbách. Pil C-ho vyháňajú zo Slovenska, Attila prišiel o sponzora a Rytmus zase nič nepochopil 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
18. apríl 2024 20:28