Čerstvá morská ryba na grile, korenená soľou, olivovým olejom, citrónom a petržlenom – delikatesa. Či k nej patria aj cesnak a čierne korenie, o tom sa na Sicílii hádajú rodiny. Isté však je: bez soli to nejde ani náhodou. Používa sa napríklad tá od Ravida z Trapani, ktorú získavajú z mora a počas horúcich mesiacov tradične sušia na slnku. Je trochu vlhká, takmer sladkastá a jednoducho perfektná pre ľahkú letnú stredozemnú kuchyňu.
Marketingový ťah
Úžasnú morskú soľ dostanete na mnohých miestach. Najobľúbenejšia, Fleur de Sel, pochádza z Guérande alebo Camargue. Na bretónskom pobreží vzniká sivá látka, ktorá z jednoduchej zeleniny spraví pochúťku, pravda, ak ju príliš neprevaríte.
Dokonca aj Angličania, napriek svojej v kulinárskych kruhoch...
Zostáva vám 85% na dočítanie.