Igor Matovič
StoryEditor

Igor Matovič: Zradcovia a tí statoční. Ako to bolo v skutočnosti

14.03.2016, 10:33

V nedeľu večer na Úrade vlády (ÚV) rokoval Procházka okrem Kaliňáka priamo s Ficom. Dokazujú to fotografie Nového času, ktoré Fica zachytávajú v aute pri odchode z ÚV tesne po odchode Procházku. To, že po Procházkových klamstvách, že on na žiadnom ÚV v nedeľu nebol, to na seba zobral Kaliňák a tvrdil, že sa bavili s Procházkom o hocičom, ale o voľbách nie, je lož. Už v tú nedeľu dohodli presný postup, a preto Fico vyzeral taký spokojný a vyrovnaný na tlačovke.

V utorok ráno sme získali info z najbližšieho kruhu Danka z SNS, že scenár je dohodnutý tak, že Danko príde na sobotný snem s návrhom, aby s pravicou nerokovali. (To som odvtedy hovoril aj novinárom.) Dovtedy sa mali všetci (SNS, MOST a SIEŤ) tváriť, ako veľmi sa snažia o vytvorenie pravicovej vlády. Dohodli sa tak preto, lebo Bugár aj Procházka vyjadrili obavy, že sa im inak rozsypú poslanecké kluby.

A tak sa aj tvárili. Hrali svoju rolu v dopredu naaranžovanom podvode na voličoch, až kým prišla sobota. Danko prišiel s vyhlásením, že nebude rokovať o koalícii s Kotlebom, Sme rodina a s nami. Reakcia zo strany Mostu a Siete do médií prišla veľmi rýchlo, veľmi podobná a minútu po sebe. Evidentne koordinovaná.

Do pár hodín obaja zvolali na rovnaký čas podvečer svoje predsedníctva, akoby išlo niekomu o krk. Zrejme chceli mať zradu čím skôr za sebou a zverejniť ju v sobotu večer, keď ľudia na politiku kašlú. Procházkovi to viacerí odmietli a dohodli predsedníctvo až na nedeľu 13h.

Na predsedníctvach prišli pred svojich ľudí obaja v duchu "Vidíte, veľmi sme sa snažili ... ale nevydalo. Musíme byť zodpovední a poďme s Ficom." Prekukli to bohužiaľ len dvaja Procházkovi ľudia Miro Beblavý a Katarína Macháčková. Odmietli urobiť pravý opak toho, čo svojim voličom sľúbili, za čo im patrí veľká verejná vďaka. (To, ako ľudia ocenili zradu a statočnosť, je krásne vidieť na FB zradcov aj statočných. Zradcom tisícky ľudí píšu hanu a statočným chválu.)

A je dokonané. Od týchto chvíľ sa ku klasikovi Haščákovi pridávajú ďalší dvaja spoluautori - Béla Bugár a Radoslav Procházka: "Volič je hovno."

Komentár bol pôvodne uverejnený na facebookovskom profile Igora Matoviča.

01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 03 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 04 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil 05 - Modified: 2023-08-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Igorovi Matovičovi sa stala tá najhoršia vec
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 10:05