Róbert Slovák
StoryEditor

Nechcem tak veľa: Aby pracovali a nekradli

Jeden arogantný poslanec dnešnej vládnej koalície sa ma raz odbiehajúc z nášho stretnutia opýtal, čo by som ako občan chcel od voleného zástupcu. Otázka padla hneď po informácii, že musí už utekať, lebo sa o chvíľu v parlamente o niečom hlasuje a on nevie ani o čom, nenaštudoval si materiál, nestíha, haha. Odpovedal som teda, že najviac by som si ako občan želal, aby poslanci vedeli, o čom rokujú a hlasujú, boli pripravení a mali naštudované podklady bez ohľadu na to, či sú v koalícii alebo opozícii. Akože nech normálne pracujú, tak ako sa to vyžaduje od každého normálneho občana, ktorý platí dane aj pre to, aby bolo na platy poslancom.

V tejto súvislosti som si spomenul na príhodu kamaráta, ktorý ohriakol mladých skejťákov šúchajúcich sa po lavičkách. Na upozornenie, nech nejazdia po nich, sú to lavičky, odvrkli, že veď kde majú jazdiť, keď nemajú skejtpark. Nasledovať mali otázky: A čo ste pre to urobili chlapci, aby ste tej skejtpark mali? Sledovali ste, ktorý komunálny poslanec má vo volebnom programe výstavbu skejtparku? Písali ste kandidátom, že ich zvolíte, ak postavia skejtpark vo vašej štvrti? Naštartovali ste nejakú občiansku iniciatívu, petíciu, nebodaj štrajk za skejtpark? Tlačili ste na kompetentných, nech ho postavia? Lebo ak ste nič z toho neurobili, iba frflete, tak ten skejtpark nebude nikdy.

A čo má spoločné táto príhoda so skejťákmi s tou prvou s Procházkom? To, že sa musíme ozvať, keď niečo chceme. Musíme žiadať aj také veci, ktoré považujeme za normálne a samozrejmé. Napríklad, aby politici pracovali a nekradli. A keď náhodou nepracujú poriadne, alebo to vyzerá tak, že kradnú, alebo pomáhajú iným kradnúť, musíme žiadať, aby to nerobili. A trvať na tom.

Každý z nás spôsobom takým, akým vie a môže. Ja sa venujem komunikácii, reklame, kampaniam... Preto som sa vrhol do projektu, ktorý na stránke Normalnakrajina.sk zbiera podpisy za opätovné nastolenie normálneho stavu v tejto krajine. Táto výzva nie je o konkrétnej osobe či strane, ale o nefunkčnom systéme. Na jeho rozbehnutie nebude stačiť jedno odvolanie. My všetci by sme mali funkčný systém požadovať. V normálnej krajine sa totiž občania a ich volení zástupcovia postavia nenormálnym javom.

01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-23 09:23:47 - Feat.: - Title: Je to o konkurencieschopnosti 03 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 04 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 05 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár)
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
24. apríl 2024 12:52