Alojz HlinaPeter Mayer
StoryEditor

Alojz Hlina: Terminálne štádium podnikania

14.09.2016, 00:00

Čo sa stane, ak sa spojí vysoký predstaviteľ samosprávy, zopár poslancov, ktorí chcú byť opätovne zvolení, neschopná samospráva a oligarchovia, ktorí zavetrili šancu na biznis? Z tohto spojenectva vznikne najhlúpejšie VZN (všeobecné záväzné nariadenie), aké kedy prišlo na rokovanie samosprávy. Vysoký predstaviteľ samosprávy býva v centre mesta Bratislavy a prekáža mu hluk. Chce bývať v centre, aby to mohol s hrdosťou v hlase hovoriť na stretnutiach s Petržalčanmi. Chce chodiť pešo do divadla, do práce, no zároveň chce mať pokoj, ako keby býval na samote v Hriňovských lazoch. Ťažké zadanie.

Zopár poslancov, ktorí sa vážne zamýšľajú, že podporia hlúpe VZN o „vyčistení centra Bratislavy“ cynicky kalkuluje s tým, že volia obyvatelia a nie prevádzkovatelia reštaurácií. Neschopnou samosprávou je mestská časť Staré Mesto, ktorá nie je schopná urobiť poriadok so zopár problémovými prevádzkami v meste. A oligarchovia? Tí sa tešia. Sem-tam sa štipnú do líca, či sa im to sníva alebo naozaj poslanci prijmú uznesenie, ktorým sa im šmahom ruky naplnia ich prevádzky na nábreží Dunaja.

Na rokovanie mestského zastupiteľstva je naozaj predložený návrh, ktorý vyčistí Staré Mesto od zákazníkov a turistov. Donúti totiž väčšinu prevádzok zavrieť o 22.00 h. Návrh však umožňuje mať otvorené nonstop reštauráciám a barom v hoteloch a kasínam. Takže toto VZN zavrie všetky prevádzky na Hviezdoslavovom námestí, ale reštaurácie v budove hotela Carlton môžu byť otvorené. Tento návrh zavrie celú Obchodnú ulicu, ale reštaurácie v Crowne Plaza budú otvorené. Super, nie? Návrh ďalej hovorí, že prevádzky v podzemí môžu byť otvorené do 04.00 h. Takže, ak je reštaurácia v podzemí a nad ňou sa nachádzajú byty, tak to neprekáža. Ale pri prevádzke, ktorá je samostatným objektom a nie sú tam žiadne byty, to je problém a musí byť o 22.00 h zatvorená. Dáva to logiku?

Bingo na záver, alebo prečo niektoré médiá začnú spievať oslavné ódy na toto hlúpe VZN?

Dáva samostatný status lodiam na nábreží Dunaja. Tiež môžu byť otvorené do rána. Viete prečo? Aby sa v správnej chvíli do VZN doplnilo, že nielen lode, ale aj nehnuteľnosti na nábreží. Je to salámová metóda v praxi. Na nábreží je River park. Mimochodom, Eurovey sa VZN netýka. Eurovea je totiž iná mestská časť. Je len otázkou času, kedy sa povie, že z nábrežia (Eurovea – River Park) je fun zóna a centrum mesta bude sleeping zóna. VZN vyčistí Staré Mesto od zákazníkov a turistov. Naženie ich do prevádzok na nábreží. Husársky kúsok devastácie podnikateľského prostredia.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 03 - Modified: 2024-03-26 12:33:07 - Feat.: - Title: Hlina vyzýva na vyvodenie zodpovednosti pre lykožrútovú kalamitu na Horehroní 04 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 05 - Modified: 2024-03-21 11:53:23 - Feat.: - Title: Opozícia chce k priamym platbám agrovýbor a poslanecký prieskum v platobnej agentúre, vraví Hlina
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
23. apríl 2024 23:43