Poslanec a šéf Hlasu Peter Pellegrini. FOTO: TASRJakub Kotian 
StoryEditor

Peter Pellegrini: Treba byť pripravení

26.07.2022, 19:00
  • Namiesto toho, aby Eduard Heger ukázal premiérsky postoj a odvahu postaviť svoj mandát na misku politických váh, je len služobníčkom Igora Matoviča.
  • Politickí oponenti, prakticky všetky vrstvy spoločnosti sú vystavené jeho sociálno-ekonomickým experimentom presiaknutým politickým mesiášstvom.
  • Politická skúsenosť ukazuje, že vláda bez jasného lídra,  s rozvrátenými morálnymi hodnotami, bez čitateľnej politickej podpory a absentujúcej národnej vízie nemôže dlho vydržať.

Byť v tejto dobe optimistom je veľmi ťažké. Najmä keď aj leto, ktoré si ľudia potrebovali užiť po ťažkom pandemickom období, sa nesie v znamení politických hádok. Rozpad vládnej koalície sa stal témou najbližších týždňov a doslova negatívne frustruje celú spoločnosť.

Tak ako nevedia riešiť problémy štátu, tú istú  bezradnosť preukazujú aj pri riešení vlastných koaličných sporov. Aký obraz ponúka slovenskej verejnosti počas týchto sparných dní vládna koalícia?

Obraz neexistujúceho predsedu vlády. Uzavrel sa do svojho sveta odtrhnutého od reálneho života ľudí. Namiesto toho, aby ukázal premiérsky postoj a odvahu postaviť svoj mandát na misku politických váh, je len služobníčkom Igora Matoviča. Jeho prázdnej rétorike o úspechoch tejto vlády nikto neverí a stráca sa vo vlastnej bezmocnosti zamedziť rozpadu koalície. Požiadavka Sulíka na odchod Matoviča z vlády sa ukazuje ako striktná. A zoči-voči nej sa Heger pomaly zmieruje so stavom menšinovej vlády, ktorá bude visieť na šnúrke od Kotlebových gatí. Tak dopadne premiér a vláda, ktorá sa tvárila, že bude najhodnotovejšou v dejinách Slovenska. 

Zároveň vidíme obraz politického zla, keď sa k moci dostane človek bez elementárnej výbavy niesť zodpovednosť za štát. Hrá svoju šialenú hru s celou spoločnosťou, ktorú vníma len ako hračku pre svoje výstredné nápady. Politickí oponenti, prakticky všetky vrstvy spoločnosti sú vystavené jeho sociálno-ekonomickým experimentom presiaknutým politickým mesiášstvom. Seniori, zdravotníci, zamestnaní ľudia bez nezaopatrených detí, samosprávy, živnostníci, poľnohospodári a podnikatelia sa bezmocne stávajú rukojemníkmi jeho cynickej mocenskej hry. A trestá ich len za to, že sa zhodou okolností ocitli v kompetencii ministra, ktorého politicky nenávidí, alebo v nich nevidí potenciálnych voličov. 

Vnímame aj obraz tých, ktorí toto zlo priamo podporujú či obhajujú. To už nie je len o Igorovi Matovičovi. Je to aj o nich, pretože sa týmto priamo podieľajú na rozklade štátu, šírení kultúrnych vojen, bezprávia a sociálnych obetí, ktoré prinesie nastupujúca doba. A jediný, kto sa smeje v pozadí, je minister obrany, pretože pod rúškom netransparentných tendrov si finančne užíva miliardy od Matoviča.

Taký je obraz dnešného Slovenska, ktoré si ukradol Igor Matovič a jeho spolupútnici. Prípadný odchod SaS z vlády je však v tejto beznádeji aj nádejou. Politická skúsenosť ukazuje, že vláda bez jasného lídra,  s rozvrátenými morálnymi hodnotami, bez čitateľnej politickej podpory a absentujúcej národnej vízie nemôže dlho vydržať. Uvidíme. Treba byť však pripravení.

01 - Modified: 2022-07-08 22:00:00 - Feat.: 1 - Title: Politológ Mesežnikov: Premiér musí prísť s novou zmluvou. Šanca, že odvolá Matoviča, je nulová 02 - Modified: 2022-07-06 08:23:20 - Feat.: 1 - Title: Ako covid zabíja koaličným partnerom pamäťové bunky 03 - Modified: 2022-06-21 16:03:13 - Feat.: 0 - Title: Slovensku nemáte už čo ponúknuť 04 - Modified: 2022-06-20 17:31:11 - Feat.: 1 - Title: Cukrík od Pellegriniho. Čo spája šéfa Hlasu a Ivana Gašparoviča
01 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 02 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu? 03 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 04 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 05 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 16:41