Vyznávači ezoteriky tvrdia, že sa všetci rodíme s nadprirodzenými schopnosťami.Pexels
StoryEditor

Telepatia, liečiteľstvo či jasnovidectvo: Zistite, či máte aj vy nadprirodzené schopnosti

16.08.2022, 06:00
ASTRO

Čítanie myšlienok, telepatia, vyháňanie duchov – áno, sú ľudia, ktorí vedia veci, nad ktorými zostáva rozum stáť. Patríte medzi nich?

Vyznávači ezoteriky tvrdia, že sa všetci rodíme s nadprirodzenými schopnosťami. Údajne sme už od najútlejšieho detského veku schopní komunikovať s rastlinami, so zvieratami a mnohí z nás dokonca vnímajú aj rôzne druhy energie. Lenže potom sa tieto schopnosti niekam stratia. Prečo?

Dôvod je jednoduchý. Materiálny svet, ktorým sme obklopení, nás odmalička núti riešiť praktické veci, a tie jemné, duchovné, zatláča do pozadia. A výsledok? Sme zahltení a okrem povinností prestávame všetko ostatné vnímať. No nie je to škoda?

Našťastie to však nie je také horúce. Podľa duchovných majstrov sa totiž tieto zvláštne schopnosti nestrácajú. Všetci ich máme uložené vo svojom vnútri a záleží len na nás, či si ich budeme chcieť znova prebudiť. Je to ako jazda na bicykli – skrátka sa to nezabúda. Skúste si teda spomenúť, aké zvláštne dary ste do života dostali, možno si ich opäť oživíte...

Telepatia vôbec nie je zriedkavá

Poznáte to – na niekoho myslíte a v tej chvíli vám zavolá. Žeby náhoda? Kdeže, telepatia! Podľa odborníkov je telepatia (prenos myšlienok na väčšiu vzdialenosť) pomerne častou záležitosťou. Väčšinou dobre funguje medzi ľuďmi, ktorí sú si blízki. A najsilnejšia býva v emočne vyhrotených situáciách, napríklad pri havárii, srdcovom záchvate, úmrtí... Skrátka v momentoch, keď sú vaši milovaní nejako ohrození na živote. Táto schopnosť sa dá aj natrénovať. Chcete to skúsiť? Ako na to: Sadnite si s blízkym človekom (môže to byť kamarátka, rodič, partner) chrbtom k sebe. Dohovorte sa, kto z vás bude vysielať myšlienku a kto ju, naopak, bude prijímať. Ste „vysielačom“ vy? Potom skúste k svojmu náprotivku poslať nejakú myšlienku – môže to byť čokoľvek. Napríklad príkaz: chyť sa za nos, daj mi pusu, vstaň... Skúste sa na tú myšlienku sústrediť a čakajte, kým sa príkaz stane realitou.

Veľká miera empatie

Srdce je podstata človeka. A ľudia s veľkou empatiou ho dokážu vnímať, prežívať a čítať... Naladiť sa na druhého, pochopiť jeho situáciu a možno mu i dobre poradiť, je dnes vzácne. Patríte medzi tých, ktorí to dokážu? Potom je však dôležité, aby ste si vo chvíľach, keď niekomu pomáhate, zachovali aj svoju osobnosť. Nie je možné, aby ste sa v cudzích problémoch utopili alebo ich preberali na seba.

Nezabudnite, že nič na svete sa nedeje iba tak. Všetky krízy, ktorými si váš blízky prechádza, preňho majú nejaký výchovný efekt (napríklad zlepšiť jeho prístup k veciam, ľuďom či zmeniť rebríček hodnôt). Pozor, keď budete mať okolo seba samých trpiteľov a ukrivdených, skôr alebo neskôr vás strhnú so sebou. Preto je potrebné, aby ste sa v rámci duševnej hygieny stýkali aj s ľuďmi, ktorí sú spokojní a šťastní.

Ktokoľvek z nás môže byť v pozícii liečiteľa. Napríklad tým, že sa usmeje na cudzieho človeka (a zlepší mu tak náladu) alebo napríklad vypočuje depresívnu kamarátku a uľaví jej na duši.

Liečiteľské schopnosti

Každá vec, ktorú robíte pre druhých z lásky, má úžasne uzdravujúcu moc. Lenže táto pomoc má krátkodobý efekt. Skutočný liečiteľ, samozrejme, pracuje ináč. Využíva tak vlastnú energiu (ktorú odovzdáva dotykom, masážou), ako aj tú z náhradných zdrojov (napríklad reiki). Navyše veľmi dobre vie, že pri práci s energiami je veľmi dôležitá osobná hygiena. Ak napríklad pri liečbe pocíti nepríjemný tlak v rukách, okamžite si na ne pustí vodu alebo si dopraje horúci kúpeľ. Oboje ho negatívnej energie zbaví.

A ešte niečo. Ak by ste v sebe chceli rozvinúť liečiteľské schopnosti, mali by ste vedieť, že každý zdravotný neduh má svoj dôvod a prináša chorému nejakú správu, ktorú by si mal uvedomiť. Uzdravovanie je teda veľmi zodpovedný a citlivý proces.

Jasnovidectvo

Umenie predvídať budúcnosť sa odjakživa prisudzovalo šamanom, mágom a vedmám. A v žiadnom prípade u nich nejde len o prázdne reči. Vyžaduje si to obrovskú citlivosť a schopnosť využívať rôzne informačné kanály. Ide hlavne o telepatiu (prenos myšlienok medzi ľuďmi) a telegnóziu (správy z duchovného sveta, ktoré sa týkajú minulosti a budúcnosti). Pravda je, že určitý záblesk jasnovidectva zažil každý z nás. Spomeňte si napríklad na sny, ktoré sa vám splnili, alebo na predtuchy, tušenie či úzkostné predstavy, že sa niečo zlé stane. A ono sa to potom naozaj aj stalo.

Retrokognícia

Kdeže, minulosť nie je mŕtva. Niekedy sa stáva, že mnoho miest a predmetov má v sebe „starú energiu“, ktorú vyžarujú. A často je to spojené aj s pobytom „starých duší“, ktoré novým obyvateľom domov či usadlostí môžu (ale nemusia) strpčovať život. Ako sa takého bremena zbaviť? Odborníci na retrokogníciu dokážu nielen cítiť energiu daného miesta, ale aj komunikovať s dušami mŕtvych. A potom – pomocou špeciálnych rituálov – lokalitu očistiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 19:37