Bývate často chorí? Možno patríte k znameniam s oslabenou imunitou.dreamstime
StoryEditor

Časté bolesti v krku, nádcha či migréna: Zistite, ktoré 3 znamenia majú oslabenú imunitu

11.09.2022, 06:00
ASTRO

Niektorí bývajú chorí raz za rok, iní naopak každý mesiac. Práve tí by si mali pravidelne posilňovať imunitný systém a dávať si pozor na to, čo pijú a ako sa obliekajú. Nie ste si istí, či patríte k tejto skupine aj vy? Vďaka hviezdam to môžete zistiť. Tieto 3 znamenia majú oslabenú imunitu.

Nie každý bol obdarený pevným zdravím. Existujú totiž ľudia, ktorým v zime nestačí len jedna teplá bunda, nemôžu si hocikedy dopriať zmrzlinu či studený nápoj, pretože by na druhý deň začali cítiť bolesť v krku. Možno ste si to nikdy neuvedomili, no všetky vaše predispozície sú dané mesiacom, v ktorom ste sa narodili. Zistite, ktoré znamenia zverokruhu by si mali dávať pozor na imunitný systém a posilňovať ho viac ako iní.   

Baran

Ľudia narodení v znamení Baran trpia častými bolesťami hlavy, závratmi a migrénami. Bohužiaľ, ani ich imunitný systém nie je celkom v poriadku. Ich netrpezlivá a nepokojná stránka totiž nebola obdarená pevným zdravým, a preto ich v akomkoľvek období môže trápiť bolesť v krku, hlavy alebo zvýšená teplota. Tieto príznaky sú spojené s prechladnutím alebo chrípkou, s ktorou musíte bojovať po celý rok. Keďže je váš imunitný systém najslabší zo všetkých znamení zverokruhu, dajte si pozor na to, čo konzumujete a pijete. Radšej si doprajte dostatok bylinných čajov, nohy udržujte v teple a z času na čas sa môžete aj otužiť.

Rak

Bohužiaľ, ani Raci nepatria k ľuďom obdareným pevným zdravým a odolným imunitným systémom. Veď to sami poznáte. Čo i len na chvíľu vyjdete von s mokrou hlavou a na druhý deň ste už pripútaní na lôžko. Za vaše časté zdravotné problémy s imunitou a trávením môže aj fakt, že trpíte zmenami nálad. Niekedy ste ako med, inokedy prekypujete krutosťou, ktorá nepozná medze. Skúste preto dávať pozor na to, čo konzumujete. Do svojho jedálnička pridajte viac zeleniny a ovocia, ktoré posilní vašu obranyschopnosť. Takisto nezabúdajte ani na meditačné cvičenia, ktoré vás môžu naučiť zvládať emócie.

Strelec

Ľudia narodení v znamení Strelec takisto nedostali do vienka silnú imunitu. Keďže sú často v strese, prejavuje sa to najmä na ich trávení a problémoch s metabolizmom. Práve to spôsobuje, že sú niektorí viac pri sebe, iní naopak extrémne podvyživení. Skúste nebyť leniví a začnite viac športovať. Ak sa naučíte tejto rutine, dokážete lepšie zvládať vašu psychiku, a teda aj imunitný systém. Môžete začať zvoľna jednoduchou prechádzkou, ktorej budete postupne pridávať na intenzite. Nezabudnite si na nej vždy pozbierať liečivé bylinky ako echinacea, harmanček či žihľava, ktorá vášmu organizmu len prospeje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 09:38