shutterstock.com
StoryEditor

Dokázala, že je jednou z nás. Jednoduché gesto Zuzany Čaputovej ľudí prekvapilo

01.11.2021, 08:00
Celebrity
Zuzana Čapútová sa rozhodla letieť na konferenciu o klíme bežnou komerčnou linkou. V Glasgowe chce byť hlasom mladých, ktorí sa klimatickej krízy najviac obávajú.

Podľa prezidentky Zuzany Čaputovej je nadchádzajúca klimatická konferencia OSN jednou z posledných možností, ako spomaliť a zvládnuť klimatickú krízu. Do Škótska odcestovala včera popoludní bežnou linkou, aby znížila uhlíkovú stopu. V utorok vystúpi s prejavom, informoval o tom prezidentkin hovorca Martin Strižinec. “Čas je veľmi dôležitý. Je dobré, že sa hlásime k európskym klimatickým cieľom. Naše stratégie a plány však zatiaľ tento záväzok úplne nereflektujú. Preto musíme pridať. Potrebujeme nádej, že dokážeme klimatickej kríze čeliť. Aj preto je Klimatická konferencia v Glasgowe nesmierne dôležitá. Je to zodpovednosť nás, politikov a političiek, aké rozhodnutia príjmeme. Najmä mladí ľudia pociťujú v súvislosti klimatickou zmenou veľké obavy a je našou povinnosťou dodať im nádej”, skonštatovala Zuzana Čaputová. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Klimatická konferencia OSN v Glasgowe sa považuje sa najvýznamejšie globálne klimatické fórum. Toto podujatie trvá bez mála dva týždne a začne sa Fórom svetových lídrov, ktoré sa uskutoční 1. a 2. novembra. Tieto dva dni bude Prezidentský palác osvetlený symbolicky na zeleno. 

​Zatiaľ čo ostatní politici letia bežne súkromnými lietadlami, naša prezidentka sa rozhodla letieť bežnou komerčnou linkou. Chcela tak znížiť uhlíkovú stopu, ktorá by vznikla pri lete vládnym špeciálom. Dnes večer sa zúčastní na recepcii podávanej britským premiérom Borisom Johnsonom za účasti členov britskej kráľovskej rodiny a premiérky Škótska Nicoly Sturgeonovej. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 20:48