shutterstock.com
StoryEditor

Aj medzi hollywoodskymi divami sú alkoholičky. Žeby boli dôvody v ich detstve?

22.07.2019, 15:00
Celebrity
Jedna začala piť pre pocit nedostatku rodičovskej lásky, druhá z rebélie voči nim. Ale tretiu spravila narkomankou jej vlastná mama! Žiaľ, nie všetky boj so závislosťou zvládli.

Nemilované dieťa?

Herečka Melanie Griffith (61) sa už niekoľkokrát liečila zo závislosti od alkoholu, drog a naposledy od liekov proti bolesti. V rozhovore pre magazín Vanity Fair v roku 1994 priznala, že už vo svojich desiatich rokoch pila víno ako sódu. „Sama som si ho ordinovala, aby som unikla  pocitom bolesti a neistoty. Nikdy som nebola bezpodmienečne milovaná. Koks a chľast navodzujú v tele akési vibrácie, ktoré nahrádzajú ten pocit, ktorý ste mali mať, keď ste boli dieťa.“ Herečkina mama Tippi Hedren, tiež filmová hviezda, ktorú objavil Alfred Hitchcock krátko po tom, ako sa rozviedla a ostala na vtedy päťročnú Melanie sama, však odmieta, že by dcéru zanedbávala. „Melanie sa chvíľu sťažovala na môj rozvod s jej otcom – ale to je úplne normálne,“povedala pre Daily Mail. „Vlastne mala celkom dobré detstvo. Keď ste herečka, nepracujete každý deň, takže je ľahké byť matkou a súčasne robiť kariéru.“ Melanie však už v štrnástich rokoch randila s o osem rokov starším hercom Donom Johnsonom a podľa jej slov žili štýlom „sex, drogy a rokenrol“. Zhruba pol roka po jej osemnástinách sa vzali a o ďalšieho pol roka rozviedli.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Melanie Griffith, Body Double, 1984 ???? #melaniegriffith #1984 #80s #retro #vintage #oldskool

Príspevok, ktorý zdieľa Milosch (@milosch84),

​Melanie prvýkrát podstúpila liečbu alkoholizmu rok po tridsiatke, po rozvode s hercom Stevenom Bauerom. Paradoxne, ostať triezvou jej pomohol exmanžel Don Johnson, v tom čase už päť rokov abstinujúci a krátko nato sa znovu vzali... Jej problémy so závislosťou znovu vyplávali na povrch až o jedenásť rokov neskôr, keď už bola vydatá za Antonia Banderasa. Oficiálna verzia znela, že Melanie nastupuje na odvykaciu kúru pre závislosť od liekov proti bolesti, ktoré začala užívať po zranení kolena na lyžovačke... Je pozoruhodné, že Melanie popri svojich problémoch so závislosťou vychovala tri deti –Alexandra Bauera (33), Dakotu Johnson (29) a Stellu Banderas (22). „Neležala som opitá na podlahe, nebola som úplne mimo, i keď niektoré veci, ktoré by mala mama urobiť, som nezvládla. Ale väčšinu času som bola úplne funkčná mama,“ povedala magazínu Porter. Pre ženy je presne takéto – skryté pitie alkoholu príznačné. O to ťažšie sa odhaľuje a napokon aj lieči. Melanie, dnes znovu single, je však už desať rokov čistá!

Nenápadná rebelka

Aj Kristin Davis (54) alias Charlotte York zo seriálu Sex v meste priznáva, že vyskúšala heroín, kokaín, ale najčastejšie mala v krvi alkohol. Že vám to vôbec nejde dokopy so staromódnym charakterom Charlotte, ktorú stvárnila tak dokonale? Kristin tvrdí, že aj v skutočnosti bola slušné dievča. „Ale pretože moji rodičia boli abstinenti, pitie alkoholu som považovala za rebelské. A pila som ho veľa,“ povedala v rozhovore pre The Guardian. Vraj preto neverila, že sa dožije tridsiatky, ale zachránila ju túžba byť herečkou. „Celý život som sa ňou chcela stať, bol to môj jediný cieľ. No herectvo je veľmi zložité. Musíte byť o ôsmej ráno na pľaci, celý deň pracovať, celú noc skúšať... Pri tom naozaj nie je dobré mať opicu. Musela som si vybrať, buď alkohol, alebo herectvo!“ Ale vraj to nebolo ľahké rozhodnutie. „Niekedy by sa mi páčilo mať na večeru červené víno, ale prečo riskovať, že by som znovu prepadla sebadeštruktívnemu správaniu, keď mám taký úžasný život.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#tbt Always fun with @brianbowensmith ? ?

Príspevok, ktorý zdieľa iamkristindavis (@iamkristindavis),

Závislá od šťastia

Carrie Fisher (†60), známa ako princezná Leia z Hviezdnych vojen, o svojom zápase so závislosťou hovorila veľmi otvorene, ale ak ho chcete pochopiť hlbšie, pozrite si film Pohľadnice z Hollywoodu (s Meryl Streep a so Shirley McClain). Jeho scenár totiž napísala Carrie podľa vlastného príbehu, v ktorom za príčinu svojich problémov so závislosťou označuje mamu, Debbie Reynolds, tiež slávnu herečku. Debbie nielenže utápala svoje problémy v alkohole, ale dcéru už v jej deviatich rokoch navykla na lieky na spanie. „Pocit šťastia je jedným z mnohých vecí, ktoré pravdepodobne v priebehu dňa aj v priebehu života pocítite. Ale ak očakávate, že ho budete mať počas celého života, bez ohľadu na okolnosti, ak potrebujete byť po celý čas spokojný, pravdepodobne máte sklony stať sa klasicky drogovo závislým alebo alkoholikom,“ napísala Carrie Fisher vo svojej knihe Wishful Drinking (Túžba po podnapitosti). Naproti tomu, v rozhovore pre Herald-Tribune v roku 2013 povedala: „Neznášala som alkohol. Vždy som hovorila, že som naň alergická, ale to je vlastne definícia alkoholizmu – človek alkohol fyzicky neznáša, ale jeho myseľ je ním posadnutá. Nemala som rada ani kokaín, ale chcela som sa cítiť inak, ako som sa cítila, a urobila by som pre to čokoľvek. Bol pre mňa len prostriedkom, pomocou ktorého som sa mohla rýchlo dostať pocitovo na vrchol, čo som potrebovala.“ Tohto mechanizmu zvládania života sa však zbavuje veľmi ťažko. Carrie mala v tomto smere lepšie a horšie obdobia, paradoxne, v čase, keď nakrúcala Hviezdne vojny, bola na vrchole svojej závislosti a aj na konci svojho života prechádzala recidívou. Štyri dni pred smrťou výsledky testov na drogy v jej krvi preukázali, že v žilách jej koluje zmes alkoholu, kokaínu a opiátov. Ale aj metadónu, lieku používaného pri liečbe závislosti od heroínu. Zomrela však na infarkt, ktorý ju postihol v lietadle, keď sa vracala z nakrúcania z Veľkej Británie do USA. No nakoľko za to mohli drogy si nikto netrúfal tvrdiť. V každom prípade, je jej škoda.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 22:28