Herec Bradley Cooper to v živote vôbec nemal ľahké.dreamstime
StoryEditor

Bradley Cooper priznal závislosť! Herec prezradil, ako zvíťazil nad alkoholom a drogami

21.06.2022, 18:00
Celebrity

Americký herec Bradley Cooper sa fanúšikom zdôveril so svojím najťažším obdobím v živote. Pred dvadsiatimi rokmi podľahol alkoholu a drogám, kvôli ktorým sa cítil stratený a deprimovaný. Vyhrať nad závislosťou mu nepomohol len úspech, ale aj toto.

Talentovaný herec Bradley Cooper si v živote prešiel veľmi ťažkým obdobím. Otvorene a úprimne priznáva, že pred dvadsiatimi rokmi podľahol ťažkým drogám a alkoholu. Túto dobu sa musel potýkať aj so psychickými problémami, kvôli ktorým sa cítil stratený a deprimovaný. Herec, známy z filmu Zrodila sa hviezda či Vo štvorici po opici, svoj boj so závislosťou nehodlal prehrať. Život sa rozhodol zmeniť, až keď padol na úplné dno.

Problémy začali hneď na začiatku kariéry

Herec, režisér a držiteľ niekoľkých ocenení nezačal svoju kariéru príliš šťastne. Po skončení natáčania akčného seriálu Alias v roku 2003 sa dostal do ťažkej krízy. „Krátko po tom, čo ma vyhodili zo seriálu Alias, som si roztrhol Achillovu šľachu. Po odchode zo série som mal nulové sebavedomie. Ďalší problém, bol som závislý na kokaíne,“ otvorene priznáva Bradley, ktorého závislosť dotiahla až na samé dno. Po presťahovaní do Los Angeles musel okrem fyzických ťažkostí bojovať aj so psychickými problémami. Trpel depresiou, stratil sebavedomie a cítil sa vyčerpane. „Nemohol som sa dostať do žiadnych klubov, dievčatá sa na mňa nechceli pozerať. Bol som v úplnej depresii,“ tvrdí herec. V boji so závislosťou mu pomohol najmä film Vo štvorici po opici, ktorý nakrútil ako 36-ročný. Ten priniesol do jeho života veľké zmeny k lepšiemu. Okrem slávy mu však pomohlo aj niečo iné.

Zachránila ho dcéra

V roku 2017 sa hercovi narodila dcérka Lea, ktorú mu porodila jeho vtedajšia partnerka Irina Shayk. „Byť otcom všetko zmenilo,“ priznal Bradley. Vďaka dcére nastal v jeho živote zlom. Rozhodol sa, že svoj postoj k sebe samému musí okamžite zmeniť. Dnes je preňho závislosť už minulosťou, a to nielen kvôli veľkým úspechom v hereckej a režisérskej kariére, ale aj vďaka role otca. „Môžete prežiť nezabudnuteľný zážitok alebo prerazíte so scenárom, alebo máte za sebou úžasný moment na natáčaní či v strižni. Ale každý deň so svojím dieťaťom máte asi štyridsať momentov, ktoré predstavujú rovnakú úroveň radosti,“ priznal herec, ktorý sa o svoju dcérku stará naozaj vzorne. Jeho prehry a pády môžu byť pre iných výstrahou, no aj veľkým poučením či príkladom. „Jediná vec, ktorú som sa v živote naučil, je to najlepšie, čo môžem urobiť, je prijať to, kto som,“ povedal Bradley, ktorý aj po najťažšom období dokázal zmeniť smer a našiel svoje skutočné ja.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 02:25