Jane Fonda si v živote prešla ťažkým bojom s dokonalosťou a štíhlosťou. Dnes sa už starnutia nebojí.instagram/janefonda
StoryEditor

Herečka Jane Fonda dnes ľutuje facelifting, ktorý podstúpila. Pre ženy má dôležitý odkaz, nebojte sa starnutia

16.08.2022, 09:00
Celebrity

Naháňať sa za večnou mladosťou sa bohužiaľ nevypláca. Svoje o tom vedia aj niektoré hollywoodske hviezdy, ktoré dnes ľutujú, že si ľahli pod nôž. Jednou z nich je aj herečka Jane Fonda, ktorá otvorene prehovorila o jej životnej chybe. Pre všetky ženy má dnes len jeden odkaz, zabudnite na dokonalosť a nebojte sa starnutia.

Herečka Jane Fonda, ktorá je známa z viacerých filmov, seriálov a v súčasnosti aj videí s domácim cvičením, oslávi čoskoro svoje 85. narodeniny. Dlhý čas popierala, že s prejavmi času na svojej tvári bojuje pomocou plastickej a estetickej medicíny, no napokon priznala, že za jej mladý vzhľad naozaj nemôžete ďakovať len genetike či dobrej životospráve. Síce sa ženám vždy snažila dokazovať, že vek je len číslo a starnúť môžu aj s gráciou, napokon sa rozhodla podstúpiť facelifting. Dnes však toto rozhodnutie veľmi ľutuje a otvorene hovorí o tom, že by podobnú procedúru už nikdy nepodstúpila.

 

Večný boj s dokonalosťou

Jane sa celý svoj život snaží pomáhať a radiť druhým ženám, ako sa o seba starať, aby vyzerali čo najlepšie aj bez procedúr a nepríjemných zákrokov. Dokonca vytvorila aj vlastný cvičebný program a rozdávala svoje tipy o tom, ako sa zbaviť vrások a spomaliť starnutie. Síce sa vždy snažila prikláňať k prirodzenosti, jedného dňa zmenila názor a podstúpila estetickú operáciu. „Bola som na facelifte, ale zastavila som to, pretože som nechcela vyzerať zdeformovane. Nie som hrdá na to, že som to podstúpila. Teraz neviem, či by som to zase urobila, no stalo sa. Priznávam to a uvedomila som si, že sa môžem stať závislou, a tak som si povedala, nepokračuj v tom. Veľa žien je na tom závislých,“ priznala herečka, ktorá sa zľakla, že ďalšími procedúrami by prišla o svoj výraz tváre. Povedala si dosť a radšej sa vybrala cestou prirodzeného starnutia, no nebolo to pre ňu ľahké.

 

Herečka totiž tvrdí, že každý deň musí pracovať na tom, aby sa prijala taká, aká je. S mladosťou, štíhlosťou a krásou však bojuje už od útleho veku, táto vojna ju dokonca priviedla až k bulímii. "Snažím sa hovoriť jasne, že to bol pre mňa dlhodobý a neustály boj. Snažím sa teraz zverejňovať fotky, na ktorých vyzerám pokojne aj strhaná,“ priznala Jane, ktorá tvrdí, že prezentovať sa len v dokonalej vizáži škodí duši a psychike. Bolo pre ňu veľmi ťažké prijať fakt, že si ľahla pod nôž len preto, aby dosiahla väčšiu spokojnosť so svojim výzorom. "Na určitej úrovni nenávidím to, že som mala potrebu sa fyzicky meniť, aby som sa cítila v pohode sama so sebou. Nebudem vám klamať, že to bolo inak a pritom milujem tváre starších ľudí. Milujem tváre, v ktorých je vidieť život,“ hovorí Jane, ktorá si prešla naozaj vnútorným bojom. Avšak dnes je všetko inak. Herečka prijala nedokonalosť a učí ženy, ako sa nebáť starnutia.

Užívať si život v každom veku

So starnutím je dnes už vyrovnaná a namiesto dokonalosti jej starosť robia skôr bolestivé kolená, ramená a kĺby. Keďže nechce, aby si ďalšie ženy prešli tým, čím si musela prejsť ona, snaží sa šíriť osvetu v tom, že starnutie je normálna vec a nikto sa mu nevyhne. Tvrdí, že ak sa celý život budete starať len o svoj bezchybný vzhľad, zabudnete si všímať veci, ktoré sú omnoho dôležitejšie než krása. Pre ženy a všetkých mladých ľudí má preto jeden odkaz. „Mám skoro 85, ale nepripadám si tak stará. Takže chcem primäť mladých ľudí, aby sa prestali báť staroby, pomáham ľuďom pochopiť, že len kvôli tomu, že máte určitý vek neznamená, že sa musíte vzdať života, vzdať sa zábavy, vzdať sa frajerov či frajeriek, získavať nových kamarátov alebo čokoľvek, čo chcete robiť,“ hovorí Jane, ktorá dodáva, že by ste si mali začať život užívať plnými dúškami, a to bez ohľadu na to, koľko máte rokov.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 11:53