Patrícia Janečková ukázala ako vyzerá po zákroku.
StoryEditor

Mladá speváčka ukázala po masektómii zjazvený hrudník. Prečo nestráca úsmev na perách?

12.09.2022, 10:00
Celebrity

Výherkyňa Talentmánie Patrícia Janečková absolvovala pred mesiacom vážnu operáciu. Po tom čo je diagnostikovali rakovinu prsníka sa pustila do boja so zákernou chorobou. Absolvovala chemoterapiu po ktorej prišla o dlhé blonďavé vlasy.

Talentovaná operná speváčka a víťazka Talentmánie z roku 2010, iba dvadsaťštyriročná Patrícia Janečková, si vo februári vypočula zdrvujúcu diagnózu. Rakovina prsníka. Po tom, čo dlhé mesiace čakala na operáciu, k nej napokon došlo a speváčka prišla o časť prsného tkaniva. Neklesá však na duchu, práve naopak. Bojuje a chce dodávať odvahu aj ostatným ženám, ktoré trápi zákerná rakovina. Fanúšičkam pravidelne ukazuje ako príbeh jej choroby vyzerá.

Chemoterapia jej zobrala korunu krásy

Pred mesiacom si ľahla na operačný stôl a zdá sa, že všetko dopadlo našťastie podľa plánov. Hudobníčka ukázala ako sa jej rany hoja. Pred zákrokm absolvovala štrnásť chemoterpaii, ale operácia bola aj tak nevyhnutná. Pre mnohé ženy je tento zásah nepredstaviteľný a nie je žiadnym prekvapením, že špeciálne tento operačný výkon nesú mnohé dámy veľmi ťažko. No Patrícia je, zdá sa, vyrovnaná a ešte v deň operácie informovala svojich fanúšikov, že ide na operačnú sálu. Zákrok absolvovala v Brne, kde sa jej snažia lekári všemožne pomôcť.

Nezanedbávajte prevenciu

Karcinóm prsníka je najčastejším zhubným nádorom u žien a postihuje každú dvanástu ženu globálne. Jeho výskyt vo svetovej populácii neustále narastá. Celosvetový výskyt nie je však rovnomerný, najčastejší výskyt je v Európe a Severnej Amerike. Najčastejšie sa vyskytuje v období ohraničenom 35. až 75. rokom života ženy. U slovenských žien ide jednoznačne o najčastejšie zhubné ochorenie. Cieľom chirurgickej liečby je kompletné odstránenie zhubného nádoru. 

image

Patrícia Janečková ukázala ako vyzerá po masektómii.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 12:22