Kamil Mikulčík je už otec.Milan Krupcik - RTVS
StoryEditor

Exkluzívne priznanie: Kamil Mikulčík je už niekoľko týždňov otec. Vieme prečo to tajil!

14.10.2022, 15:33
Celebrity

„Cez deň som herec, v noci sa venujem hudbe,“ priznáva Kamil Mikulčík. Účinkuje v niekoľkých divadlách, hrá v seriáloch, jeho hlas počuť z rozhlasového éteru, komponuje hudbu, až sa človek v duchu pýta, ako to všetko stíha? Jeho múza je deadline. K tomu všetkému mu nedávno, ako prezradil len tak medzi rečou, pribudla celkom nová životná rola – otcovská. O pracovných, ale i súkromných záležitostiach povedal viac v rozhovore pre týždenník TÉMA. Rozprávala sa s ním redaktorka Katarína Abeille.

Spolu s herectvom ste spočiatku študovali ekonómiu. Kvôli rodičom?

Chceli, aby som robil niečo „normálne“. Spätne rodičov chápem. Nemysleli to zle. Chceli zo mňa mať usporiadaného človeka a vlastne to chcú dodnes, hoci už asi pochopili, že sa im to nepodarí. Som trochu vetroplach a veci beriem tak, ako prídu. Na mojej ceste sa vždy v pravej chvíli objaví výhybka, ktorá ma odkloní tam, kam mám ísť. Z ich pohľadu pri ničom dlho nevydržím, raz ma baví gitara, inokedy akordeón, potom kontrabas... Lenže pre mňa je jeden nástroj málo, potrebujem ich aspoň päť. A keď sa pre nejaký nadchnem, som schopný pri ňom stráviť dvadsaťštyri hodín v kuse, kým sa na ňom nenaučím hrať.

Keď raz v budúcnosti budete mať vlastné deti a rozhodli by sa vydať na umeleckú dráhu, odhovárali by ste ich?

Ja už dieťa mám.

Teraz ste ma zaskočili. To som nevedela!

Popravde, doteraz to vedelo len zopár blízkych ľudí... Mám niekoľkotýždňovú dcérku Noemi.

Netušila som ani, že máte dlhodobý vzťah...

Mám. Ale po rôznych životných peripetiách som diskrétny.

Pod životnými peripetiami máte na mysli rozvod s Kristínou Farkašovou, dnes Tormovou?

Iste. Spätne si myslím, že práve to bol okamih, ktorý prispel k tomu, aby som prestal napĺňať iba očakávania druhých. Zrazu sa vzduch okolo mňa prečistil, zmizli predstavy ostatných o tom, ako by mal môj život vyzerať. Svojím spôsobom sa mi uľavilo. S Kristínou sme, samozrejme, v kontakte a prajeme si len to najlepšie.

Tak opravujem otázku: Keď sa Noemi a jej prípadní súrodenci v budúcnosti rozhodnú vydať na umeleckú dráhu, odhovárali by ste ich?

Deti tak úplne nerobia to, čo im rodičia hovoria, ale často robia to, čo u rodičov vidia. V každom prípade, nech sa moje dieťa rozhodne tak, ako to bude cítiť. Skôr by som chcel vytušiť, na čo má talent, a v tom ho podporovať. Ja sám som mal cestu k hudbe zložitú a neodradilo ma to, napriek tomu, že podmienky neboli ideálne. Dnes to považujem za výhodu, pretože vďaka tomu som v sebe vypestoval schopnosť dopracovať sa tam, kam smerujem, sám a nespolieham sa na okolie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 11:25