Madonna sa už na seba nepodobá.Profimedia - Standardis
StoryEditor

Madonna na Grammy všetkých šokovala. Vôbec sa už na seba nepodobá

07.02.2023, 10:32
Celebrity

Madonna je v hudobnom priemysle štyri desaťročia. Status svetovej ikony pop music jej už nikto nezoberie. Aj keď je dnes rešpektovaná mnohými umelcami a fanúšikmi, počas veľkej časti svojej kariéry, vlastne dodnes, Madonna čelila kritike za svoje rozhodnutia. Na odovzdávaní cien Grammy sa k škandálom, ktorým čelila vyjadrila.

Vzhľad Madonny z červeného koberca Grammy 2023 fanúšikom vyrazil dych. Speváčka sa objavila na pódiu v úplne čiernom vzhľade Mugler Archives. Jej outfit zahŕňal čierny blejzer, bielu košeľu s gombíkmi a čiernu kravatu s čiernou sukňou až po zem, čipkované rukavice a pančuchy. Vzhľad doplnila 64-ročná speváčka čiernym jazdeckým bičíkom.

Čo povedala Madonna na odovzdávaní cien Grammy?

„Takže toto je to, čo som sa naučila po štyroch desaťročiach v hudbe: ak vás nazývajú šokujúcim, škandalóznym, problematickým, provokatívnym alebo nebezpečným, určite na niečo máte," povedala. „Som tu, aby som sa poďakoval všetkým rebelom, ktorí si tu vytvárajú novú cestu a berú na to všetko teplo. Vy, chlapci, musíte vedieť – všetci, čo robíte problémy – musíte vedieť, že vaša nebojácnosť nezostane nepovšimnutá,“ pokračovala. „Si videný. Ste vypočutí. A hlavne si ťa vážia," dodala. Speváčka celú svoju kariéru bojovala za práva LGBTI komunity. Na pódiu sa jej za podporu poďakovala aj transgender umelkyňa.

Madonnine škandály v priebehu rokov

Madonnin videoklip k skladbe „Like a Prayer“ z roku 1989 bol plný kontroverzných obrázkov vrátane náboženských obrázkov s katolíckym podtónom. Niekoľko náboženských skupín nebolo spokojných s hudobným videom a odpor bol taký silný, že ju Pepsi, ktorej Madonna bola v tom čase tvárou vynechala zo svojich reklám. Madonna v priebehu rokov niekoľkokrát urazila katolícku cirkev, vrátane turné Confessions v roku 2006.

 

V roku 1992 vydala neslávne známu fotoknihu Sex, ktorá obsahovala aj fotografie speváčky v sexuálnych pózach. Na tú dobu viac ako odvážne. Zároveň vydala štúdiový album s príznačným názvom Erotica. O dva roky neskôr urobila dnes už neslávne známy rozhovor s Davidom Lettermanom.

Madonna vystúpila v relácii CBS Late Show s Davidom Lettermanom 31. marca 1994. Vystúpenie bolo známe mimoriadne kontroverznou sériou Madonnových výrokov a žvástov, ktoré obsahovali mnoho nadávok. Konkrétne, Madonna povedala slovo „fu*k“ štrnásťkrát počas celého rozhovoru. Vďaka tomu sa epizóda stala najviac cenzurovanou v histórii televíznych talk-show americkej siete. Kritici poznamenali, že dosiahla svoje „najnižšie minimum“. Moderátora Davida Lettermana  to paradoxne vystrelilo do výšin. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 18:35