Iveta Bartošová a Josef Rychtář.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Vdovec po Bartošovej priznal, že Ivete alkohol proste dávať musel!

26.04.2023, 10:31
Celebrity

Divákov už čoskoro čaká televízne pokračovanie minisérie Iveta, ktorá mapuje život speváckej divy Ivety Bartošovej, a svoje miesto v ňom teda bude mať aj jej exmanžel Josef Rychtář. „Hrať ma bude pán David Prachař, tak uvidíme, ako to dopadne,“ nechal sa počuť vdovec. A zašieľ v osobnej spovedi ešte ďalej.

Dlhých 9 rokov potreboval vdovec po Ivete Bartošovej (†48), aby dokázal otvorene hovoriť o tom, prečo bol verejnosťou vnímaný ako agresor. Zároveň priznal, prečo svojej milovanej Ivete, ktorá bola závislá na práškoch a pití, podával alkohol aj on!

Zúrivec?

„Ak by som mal dnes s odstupom času nejako vyhodnotiť spolužitie s Ivetkou, myslím, že som mal iným spôsobom komunikovať s médiami," uznal Rychtář (65). „Hádzal som všetky médiá do jedného vreca a niekedy som sa aj ja potom správal agresívne,“ vysvetlil svoje správanie muž, ktorý si svojho času získal prezývku Mlátička z Říčan. To ale Rychtář dodnes ospravedlňuje tým, že všetko bolo iba aby chránil speváčku. Ako agresora ho vraj začala verejnosť vnímať predovšetkým po niekoľkých bitkách so samozvaným ochrancom Ivety a týraných žien Zdeňkom Macurom (48). „Vtedy som to vyhodnotil tak, že išlo o stalking. Dnes si myslím, že bol jednoducho posadnutý. Navyše ma potom kontaktovala žena, ktorá s ním asi pol roka žila, a povedala mi, že im psychiater potvrdil, že pán Macura je skutočne chorý človek,“ povedal Rychtáŕ v rozhovore pre Rytmus života.

image

Svadba Ivety Bartošovej a Josefa Rychtáře prebehla 24. 9. 2013.

Profimedia - Standardni obsah

Zomrela triezva!

Rychtářova stratégia sa, ale údajne vyplatila a Bartošová na sklonku života už alkohol takmer nepila. Aj rozhodnutie skončiť život skokom pod vlak, tak vraj urobila triezva. „Pri pitve nebolo zistené požitie alkoholu alebo nejakých liekov. Na jednej strane ma to strašne uspokojilo,“ priznal Rychtář, ktorý sa so smrťou Ivety dodnes nevyroval. Jeho manželka totiž navyše spáchala samovraždu v deň jeho 56. narodenín.

Jediný syn Ivety Bartošovej, Artur Štaidl (26) o kontakt s nevlastným otcom záujem nemá. „Artur o stretnutí neprejavil záujem. Ja som ho samozrejme po tom úmrtí skúšal kontaktovať, ale zmenil si telefónne číslo. Od úmrtia Ivetky sme sa jednoducho nevideli,“ priznal.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 18:47