Nora Kabrheľová na súde.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Nora Kabrheľová: „Nikdy na to nezabudnem. Za päť minút som bola vo väzbe. Iní išli na žúr.“

05.06.2023, 13:40
Celebrity

Kedysi excentrická podnikateľka z Pereša, Nora Kabrheľová bilancovala obdobie, keď sa z minúty na minútu ocitla za mrežami. Do smrti nezabudne na moment, keď ju sudca za päť minút šupol do väzby: Nikdy na to nezabudnem. Väzba. Bol piatok. Všetci išli na žúry, len ja som išla do basy. Iba s kabelkou."

Na svojho exmanžela Braňa Mojseja dnes nemá jediného pekného slova. Mediálnu slávu už trpko oľutovala a keby mohla vrátiť čas nikdy by do žiadnej reality šou nešla. Nora Kabrheľová sa stále cíti, aj po rokoch naťahovania so zákonom nevinná. Opletačky s paragrafmi pripisuje závisti okolia: „Doplatila som na to. Lebo som si ch...a zobrala za manžela, ktorý nevedel ako sa zviditeľniť. Tak sa zviditeľňoval mojím majetkom. Na ktorý ja som si zarobila, lebo prišiel holý, bosý. Ukazoval to, čo bolo moje. Vlastne som na to doplatila. Nikdy som netúžila byť mediálne známa," hlási dnes Košičanka, ktorá pred niekoľkými mesiacmi účinkovala v šou Bez servítky. Stať sa známou personov označuje za životnú chybu. 

Z kožuchu do mundúru

Osud jej uštedril tvrdú ranu, keď sa v jej vile na Pereši ukázali jedného rána kukláči. Písal sa rok 2009. Pred súd sa nakoniec postavila v roku 2013 a ihneď putovala do väzby. Nora bude mať tento moment až do smrti živo v pamäti: „Bol piatok. Nikdy na to nezabudnem. Všetci išli na žúry, ja som išla do basy. Iba s kabelkou. Mediálny piedestál ma dostal tam, kde som dnes. Druhí ukazovali čo nebolo ich. Aj to blízke okolie. Podrazí vás človek, s ktorým žijete desať rokov, pomaly mu zachránite život a ten vás okradne, oholí a ešte aj dostane aj do basy," vystríha už obozretná Kabrheľová pred naivitou. „Dodnes sa cítim nevinná. Od 2009 sa to ťahá a nikto mi nič nedokázal. Žiadny rozsudok neexistuje" vyhlásila v podcaste VäzbaSK.   

„Všetci sa teraz sťažujú - kukláči nám mierili na deti. A na mňa nemierili? Prvýkrát som videla policajta v dome. Ráno zazvonili na Pereši a prišlo ich asi dvadsať," spomína na ráno, keď sa zjavilo komando v jej opuletnej vile. V kolúznej väzbe nakoniec strávila trinásť mesiacov: „Vyšla som s dvadsiatimi eurami. Bojovala som o holý život. Okradnutá, oholená. Proste nič. To je strašidelné," horekuje po rokoch. 

Kamaráti sa vyparili

Oporu vtedy nemala v nikom. Kamaráti sa rozutekali: „Ostala som sama, ako prst. Všetci dajú ruky preč. Tvária sa, že ich sa to netýka," vystríha teraz kontroverzná Nora ľudí pred falošnými kamarátmi. „Nevedela som vyhodnotiť tú faloš. Nikdy by ma nenapadlo, že sa moje okolie, tak zachová. Nedokázala som to vyhodnotiť. Vôbec som to neodhadla. To, že ma Mojsej využíval som vedela, z toho som nerobila žiadnu vedu. To mi nemusel nikto hovoriť," dodala ironicky a mená ďalších pseudo kamarátov si nechala pre seba.

Ostala na tabletkách

Spať v cele nedokázala, priznáva, že doteraz je na tabletkách: „Keby sa dalo tak skočím z okna. Za tým oknom pozerám, že ako by som sa odtiaľto dostala. Potom som vedela, že sa musím dať do poriadku a musela som si nastaviť režim. To robím dodnes. Ja mám basu dodnes. Naučila som sa to. Som na dôchodku, ale dávam si budík aj keď nemusím ísť do práce." Raňajky vo väzení jej nešmakovali. Prvé jedlo si dala až na obed. Najobľúbenejší pokrm za mrežami boli pre ňu dukátove buchtičky. Konkrétne v Justičnom paláci. V iných väzeniach po Slovensku jej príliš nechutilo. Napriek tomu, že sa deň noc opúšťala sebevražedné sklony ju reálne v cele nikdy neprepadli. Na celom dramatickom životnom období našla jedno pozitívum: „Dala som sa do poriadku a začala som používať hlavu." 

Príslušníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže poslala Nora kompliment. Hodnotí ich ako veľkých fešákov: „Jój, to bola módna prehliadka, len ja som si musela takého pačmagu zobrať," smeje sa s odstupom času. Avšak s trpkou príchuťou.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 07:20