Vašo Patejdl podľahol rakovine pečene.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Vašo Patejdl prežil s Marikou Gombitovou nenaplnenú lásku. Čo spojilo týchto hudobníkov?

23.08.2023, 10:10
Celebrity

V ten istý deň, keď si prišla pre cenu do Brusna speváčka Marika Gombitová (66), nečakane zomrel Vašo Patejdl (†68). „Nemôžem uveriť, že tu už nie je...“ priznala Marika ticho v zákulisí. Vašo bol totiž jej študentskou láskou!

Málokto vie, že slovenská Zlatá slávica Marika Gombitová a spoluzakladateľ skupiny Elán, Vašo Patejdl v mladosti prežili milostný románik. Na povrch to vyplávalo pred pár rokmi. V neautorizovanom životopise s názvom Marika. Prvýkrát sa stretli v roku 1976, oficiálne spolu ale nikdy netvorili pár. Ich vzťah bol študentská láska.

„Boli sme viac ako priatelia,“ priznal kedysi aj sám Patejdl. „Boli sme si istý čas bližší. Skrátka, bolo to obdobie, keď ľudia spolu chodili a boli sme mladí... Trvalo to len pár mesiacov. Dôležité ale je, že sme zostali v pohode a dodnes patrím k jej blízkym ľuďom,“ tvrdil Vašo.

image

Marika podľahla tiež divokým kučerám.

profimedia

Dali si zbohom

„Keď náš vzťah skončil, rozišli sme sa bez sĺz a výčitiek,“ spomínal muzikant v knihe. V roku 1986 spolu Marika a Vašo naspievali duet Uličník polievok alebo Uličník bozk. „Modlím sa za teba, budeš mi veľmi chýbať,“ napísala Marika Gombitová dojato na sociálnu sieť, keď jej študentská láska naposeldy vydýchla.

image

Marika prežila s Vašom študentskú lásku.

Profimedia - Standardni obsah

Posledná svadba vo Vatikáne

Hudobník Vašo Patejdl nevyvolával škandály, mnohých však prekvapilo, keď sa prevalil jeho mimomanželský vzťah. Paralelne žil s manželkou Alenou aj druhou partnerkou Milušou, s ktorou vychovával utajeného syna.

Vašo Patejdl bol dlhé roky vnímaný ako vzorný manžel a otec. S manželkou Alenou bol ženatý viac ako 30 rokov a vychovali spolu synov Vaša a Roba. 

Keď sa prevalilo, že sa stretáva aj s inou ženou, ich nemanželský syn Benjamín mal už tri roky. „Je pravda, že sme náš vzťah udržovali dlhšie, navyše sme mali malého syna. Žil som v paralelnom vzťahu a po nejakej dobe som pochopil, že takto to ďalej nejde. Inak by som sa z toho zbláznil,” povedal Patejdl pre český týždenník Sedmička. Vašo a Alena sa napokon rozviedli v roku 2014 a na jar 2015 si hudobník odviedol o 17 rokov mladšiu Milušu k oltáru priamo vo Vatikáne. 

Zákerná rakovina

Hudobník podľahol v sobotu (19.8.) rakovine pečene dva týždne potom ako mu ju diagnostikovali. O jeho úmrtí informovala rodina na sociálnej sieti. Celé Slovensko ostalo v šoku. Dokonca aj jeho blízky kolegovia.

image

Hudobník s druhou manželkou Milušou.

Profimedia - Standardis

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. máj 2024 14:33