Vyskúšajte omladzujúcu bukálnu masáž, na ktorú nedá dopustiť ani Meghan Markle.instagram/meghanmarkle__duchess
StoryEditor

Bukálna masáž omladí a nahradí botox: Jej veľkou fanúšičkou je aj Meghan Markle

30.09.2022, 09:00
Kráľovská rodina

Počuli ste už o bukálnej masáži? Ide o špeciálnu masáž tvare, ktorá má omladzujúci efekt. Síce nie je v našich končinách veľmi známa, no rozhodne stojí za pozornosť. Obľúbila si ju dokonca aj Meghan Markle, ktorá ju vyhľadáva najmä preto, že nahradí botox a iné bolestivé chirurgické zákroky. Pozrite sa, ako môžete omladnúť vďaka bukálnej masáži.

Bukálna masáž patrí k nechirurgickým omladeniam pleti. Navrhla ho francúzska kozmetička Joelle Ciocco, ktorá sa zachovaniu mladistvosti pokožky venuje už 30 rokov. Síce mala táto technika spočiatku negatívne reakcie, pretože vykonávanie silovej masáže na oblasť tváre môže viesť k vzniku modrín a zhoršenému prietoku krvi, napokon sa ukázalo, že je to mýtus. Bukálna masáž je natoľko prepracovaná, že vám po nej neostanú na tvári žiadne stopy podráždenia. Keďže má najmä omladzujúci efekt, je vyhľadávaná aj medzi celebritami, vrátane Meghan Markle, ktorá na ňu nedá dopustiť. Toto sú jej zázračné účinky na pleť.

 

Pleť bez vrások, tmavých kruhov či opuchov

Oproti základnej kozmetickej masáži, ktorá dosahuje iba povrchové výsledky, je bukálna masáž omnoho efektívnejšia. Keď sa pozriete na pleť Meghan Markle, môžete vidieť, že je elastická, prirodzene tonizovaná a bez vrások. Sčasti za to môže aj táto technika, ktorá sľubuje rozjasnenú, zjednotenú, vypnutú a mladistvú pokožku. Ak sa rozhodnete omladnúť takýmto spôsobom, masáž by ste mali vykonávať jedenkrát týždenne po dobu jedného mesiaca. Po tomto období sa môžete tešiť zo zúžených liniek a vrások v oblasti úst, odstráneného napätia a stresu vo svaloch, opuchov, tmavých kruhov a nepekných kontúr tváre. Síce je bukálna masáž pomerne ťažká, správnym tréningom sa ju môžete naučiť aj samy doma. Prezradíme vám, ako na to.

Držte sa presného postupu

Ste odhodlané vyskúšať bukálnu masáž samy? Držte sa týchto pokynov a prvé výsledky uvidíte takmer okamžite.

  • V prvom rade si vyčistite pokožku od mejkapu či iných nečistôt, umyte si ruky a nasaďte sterilné rukavice. Ak máte dlhé nechty, zvážte, či je pre vás domáca masáž vhodnou voľbou. Môžete si totiž poraniť tkanivo.
  • Na ruky si dajte trochu krému alebo oleja a palec vložte do úst tak, aby ste sa dotýkali vnútornej časti líca. Ľahko začnite masírovať tvár zvyšnými prstami na ruke po vonkajšej strane líca. Čiara nárazu by mala smerovať od ucha cez líce kosti až po bradu. Netlačte na pokožku a neťahajte ju príliš tvrdo.
  • Masáž vykonávajte po dobu jednej minúty a opakujte ju aj na druhej strane tváre.
  • Na vymasírované miesta aplikujte výživný krém.
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. apríl 2024 12:59