Kráľovská rodina sa zmieta v problémoch.
StoryEditor

Najzvrátenejší škandál rodiny otriasa Anglickom! Čakali až na smrť kráľovnej?

21.10.2022, 11:11
Kráľovská rodina

Od doby, čo zomrela kráľovná Alžbeta II., rieši kráľovská rodina jeden škandál za druhým. Momentálne sa strhla pozornosť na lorda Mountbattenoma, kráľovninho bratranca. Ide o prastrýka súčasného kráľ Karola III..Ten síce tragicky zomrel pred 43 rokmi, ale teraz bol obvinený zo sexuálneho obťažovania malého chlapca.

Celý incident sa mal odohrať v roku 1977, ako uvádza BBC. Vtedy sa mal Louis Mountbatten podieľať na znásilňovaní iba jedenásťročného chlapca z detského domova Kincora v Severnom Írsku. Dnes už dospelý muž, Arthur Smith (56), sa ale o všetkom rozhodol porozprávať až nedávno. Spoločne s ním sa ozvali aj ďalšie obete z detského domova. Tí si však priali zostať v anonymite

Pred piatimi rokmi počas vyšetrovania vyšlo najavo, že v detskom domove Kincora bolo zneužitých minimálne 39 chlapcov. Na súde Arthur detailne popísal, ako schôdzky s Mountbattenom a ďalšími násilníkmi prebiehali. Lord údajne patril k tajomným hosťom as chlapcami sa stýkal v súkromnej miestnosti, kde bola veľká posteľ a aj sprcha. Ďalej si už pamätá len hrozné zážitky, ktoré mu navždy zmenili život.

Lorda Mountbattena zabila teroristická skupina IRA. Až keď v televízii oznamovali jeho smrť si Smith uvedomil, že to je ten muž, ktorý ho ako malého znásilňoval. Na Lorda je podaná žaloba a rovnako tak aj na niekoľko severskoírskych inštitúcií a hlavného strážnika policajnej služby Severného Írska. Buckinghamský palác sa k celej kauze odmieta vyjadrovať.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:52