To, aké šperky nosíte, prezradí veľa o vašej osobnosti.dreamstime
StoryEditor

Táto typológia má niečo do seba. Ukážte, aké šperky nosíte a my vám povieme, aké ste!

12.06.2023, 18:00
Krása a móda

Sú šperky vaším každodenným doplnkom alebo ich nosíte len príležitostne? To, aké šperky nosíte, dokáže o vás veľa prezradiť. Či už to, akú máte povahu, po čom túžite, alebo aký partner sa k vám najviac hodí. Pozrite sa, aká ste podľa psychológie šperkov.

Ako v minulosti, tak aj dnes bolo hlavnou úlohou šperkov prilákať a zaujať opačné pohlavie. Dokonca časti tela, na ktorých nosíte šperky, sú spojené so sexualitou. Napríklad náušnice upozorňujú na erotogénnu oblasť uší a náhrdelníky na prsia. Okrem toho sú šperky aj znakom spoločenského postavenia, sebavyjadrenia a dokážu veľa vypovedať o vašej osobnosti. Či už si vyberáte výrazné, drahé alebo nenápadné doplnky, prezradíme vám, aké ste podľa ich typológie.

Výrazné šperky

K výrazným šperkom patria napríklad veľké náušnice v podobe kruhov či trblietok, niekoľkoradové náramky, masívne prstene alebo extravagantné náhrdelníky s neprehliadnuteľnými kameňmi. Ak rady nosíte takéto typy doplnkov, prezrádza to o vás, že túžite po pozornosti a neustálych pohľadoch. Nikdy nechcete zapadnúť do davu, ale naopak, chcete z neho vytŕčať. Buď je to tým, že sa túžite len predvádzať, alebo ich nosíte, pretože nedostávate obdiv tam, kde chcete. Značí to o vás, že ste divoká, nespútaná a spoločenská osobnosť, ktorú nie je ľahké skrotiť. Keďže neviete žiť sama, potrebujete vedľa seba niekoho, kto vám dá všetku pozornosť a lásku. Aj keď sršíte veľkou energiou a zábavou, na ľudí môžete občas pôsobiť arogantne a namyslene.

image

Výrazné šperky

dreamstime

Jemné šperky

K decentným a jemným šperkom môžeme zaradiť tenké retiazky s drobným príveskom, takmer neviditeľné náhrdelníky a náramky alebo menšie náušnice, ktoré nie sú ničím výrazné. Takéto doplnky väčšinou nosia tie ženy, ktoré na seba nerady upozorňujú, ale keď je treba, vedia z davu vystúpiť. Príslovie "tichá voda brehy myje" na vás preto sedí úplne presne. V spoločnosti patríte k tým obľúbeným, pretože sa rady bavíte, ste spoločenské a predovšetkým viete načúvať a poradiť aj druhým. Keďže ste veľmi citlivá a obetavá osobnosť, môže sa stať, že vás občas ľudia využijú v ich prospech. V takýchto situáciách však vždy viete, ako sa zachovať a rozpoznáte, kedy je to už cez čiaru. Mužov viete zaujať okamžite a častokrát na vás mnoho z nich nikdy nezabudnite, a to vďaka vašej charizme.

Prírodné šperky

K prírodným šperkom patria napríklad kožené alebo drevené kúsky, pierka, mušle, kamienky, ale aj perly. Ak ste žena, ktorá uprednostňuje doplnky z prírodných materiálov, nemáte rady pravidlá, a preto ich rady porušujete. Ste nezávislé a nikdy sa nenecháte niekým riadiť, pretože sloboda a voľnosť je pre vás to najdôležitejšie. Prírodné šperky o vás napovedajú to, že rady trávite čas v prírode a vyberiete sa radšej na turistiku do hôr, než aby ste vyrazili na dovolenku k moru. Nepotrpíte si na luxus, pretože sa dokážete vyspať aj v stane. Na druhej strane ste veľmi svojské a vždy sa snažíte riadiť vlastnou intuíciou. Vhodným partnerom je pre vás tomto prípade podobne založený človek s láskou k prírode.

image

Prírodné šperky

dreamstime

Bižutéria

Nosíte umelé a lacnejšie šperky zo všemožných materiálov, ktoré nie sú z drahých kovov, ale napríklad z nerezu či chirurgickej ocele? Ak áno, ste obyčajná a jednoduchá žena, ktorá nič veľmi nerieši. Milovníčky bižutérie nechávajú veci voľne plynúť, čakajú a až potom sa prispôsobia. Keďže k životu veľa nepotrebujú, sú veľmi skromné a pokojné. Oblečenie, ladenie farieb či materiálov nie je ich šálkou kávy. Nepotrpia si na skriňu plnú topánok či kabeliek, pretože im úplne stačia jedny, ktoré spĺňajú základné potreby a požiadavky. Ženy, ktoré nosia bižutériu, majú rady pokoj a pohodlie. Podobného k sebe potrebujú aj partnera. Ideálne obyčajného muža, ktorý má rád smiech a život bez konfliktov.  

Drahé kamene

So ženami, ktoré uprednostňujú drahé kamene rôznych farieb a veľkostí, je to zložité. Všetko totiž záleží od druhu kameňa, pretože každý z nich má svoju výpovednú hodnotu. Nosením takýchto kameňov sa môžete zbaviť psychických či fyzických problémov, a preto by ste mali na ich výber dbať dvojnásobne. Napríklad, taký achát vám dokáže dodať silu a energiu, krištáľ vás ochráni pred negativitou a tigrie oko upokojí a zaženie pocit neistoty. Vo všeobecnosti môžeme povedať, že ženy, ktoré nosia drahé kamene, sa snažia niečo prekonať a niečo im chýba. Keďže len ony samy vedia, s čím vo vnútri bojujú, liek hľadajú v konkrétnom minerále.  

image

Šperky s drahými kameňmi

dreamstime

Šperky z drahých kovov

K takýmto doplnkom patria šperky z drahých kovov všetkého druhu od zlata, striebra až po platinu. Ste žena, ktorá má rada prepych, luxus a túžite po tom, aby to všetci vedeli. Ste nezávislé, sršíte veľkým sebavedomým a viete, čo chcete od života. Aj keď máte vždy svoj názor, dá sa s vami veľmi ľahko komunikovať. Viete totiž oceniť a uznať pravdu aj niekomu druhému. Úspechy vás sprevádzajú po celý život, a to najmä v práci, pretože si neustále idete za svojím cieľom. Keďže viete byť aj milé a ústretové, v spoločnosti bývate obľúbené. Partnera vyhľadávajú podľa postavenia, a teda potrebujú niekoho na úrovni. K spokojnosti potrebujete tiež kvapku luxusu, takže spaním v prírode vás žiaden chlap neohúri.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 15:57