Nechajte odborníkov, aby sa postarali o vašu pleť. Po zime to doslova potrebuje.FRAIS
StoryEditor

Laserov sa netreba báť, o pokožku sa vám postarajú aj na jar. Táto a ďalšie techniky vás omladia

23.04.2022, 06:00
Krása a móda
Starostlivosť o pokožku by mala byť celoročná a v podstate rovnaká. Pri jednotlivých ročných obdobiach sú však malé zmeny, ktoré by sme pri nej mali zohľadniť. Preto sme sa spýtali odborníčky na estetickú medicínu, čo robiť, aby sme na jar rozkvitli.

Počas zimy je pleť namáhaná prekúrenými miestnosťami, suchom a výkyvmi teplôt. Vzdušná vlhkosť je nižšia a tým je naša pokožka náchylnejšia k vysušovaniu. Na koži sa vytvára menej mazu, ktorý bežne bráni úniku vody a tá sa preto vyparuje omnoho rýchlejšie. V starostlivosti je preto na prvom mieste hydratácia.

„Ak chceme odstrániť dopady vysušenej kože zo zimy, dobrá je rehydratácia v podobe mezoterapií alebo skin boosterov s kyselinou hyalurónovou, prípadne obohatenej krvnej plazmy. Pokiaľ by sme chceli docieliť aj jemné rozžiarenie a vypnutie tváre, vynikajúce sú laserové techniky, kedy vieme redukovať jemné vrásky, veľkosť pórov, aj pigmentácie,“ hovorí špecialistka na estetickú medicínu MUDr. Vanda Przewlocka, PhD.

Nebojte sa lasera

O laseroch sa tradujú rôzne veci ako napríklad, že vám spáli tvár, ostanú škvrny a ľudia sa ich aj bez predošlej skúsenosti boja. Lasery sú pritom veľmi dobrý pomocník s viacerými účinkami. Dôležité je však dodržiavať to, čo vám povie lekár a nemáte sa čoho báť. „Prioritou pri laserových ošetreniach sú prísne režimové opatrenia, o ktorých je pacient po každom zákroku informovaný. Sú nimi nechodiť na priame slnko a sústavne si chrániť tvár vysokým ochranným faktorom,“ zdôrazňuje doktorka.

V dnešnej dobe existuje veľa takýchto ošetrení. Závisí iba na tom, ako dlho ste ochotní sa po nich hojiť. Tie s minimálnym alebo žiadnym časom hojenia sú napríklad IPL, teda intenzívne pulzné svetlo. „Môžeme ním kožu rejuvenovať, vypnúť, odstrániť cievky, závisí od problému,“ hovorí MUDr. Przewlocka.

Doktorka odporúča vyskúšať aj intraorálny lifting, ktorý stimuluje kožu zvnútra aj zvonku. „Koža sa poškodí, naštartuje sa novotvorba kolagénu a elastínu, čo je princíp laserových ošetrení a zároveň sa vypne. Štruktúra kože sa zhutní, tým že sa vytvoria nové vlákna. Zlepší sa tak celá intenzita tkaniva a póry sa stiahnu,“ vysvetľuje. Možno si spomínate na Ivanu vo filme V lete ti poviem, ako sa mám, keď prišla s červenou tvárou po zákroku. Pravdepodobne mala po frakčnom laseri, ktorý sa hojí od 5 do 7 dní, ale jeho výsledky sú úžasné a je veľmi efektívny.

Ešte niekedy v minulosti sa robili tieto ošetrenia naraz a často ľuďom ostávali jazvy a nie všetko sa dobre zahojilo. Práve preto sú už laserové ošetrenia rozdelené na viac sedení. „Teraz sa odporúčajú v mesačnom odstupe dve, tri ošetrenia s menším poškodením tkaniva. Finálny efekt je veľmi pekný. Treba však dodržiavať rady lekára,“ radí doktorka.

image

Pri Dracula terapii vám vpichujú vlastnú krvnú plazmu.

FRAIS

Vyskúšajte vlastnú krvnú plazmu

Dracula terapiu vyskúšala kedysi aj grófka Bátoryčka. Tá sa síce vraj kúpala v krvi mladých dievčat, čo sa teraz rozhodne nerobí, ale už vtedy vedela, že je to účinné. „Táto technika hrá stále veľký prím. Využíva všetky telu vlastné materiály bez akéhokoľvek rizika. Je zdroj rastových faktorov, koža sa zregeneruje, vyživí a obnoví,“ objasňuje odborníčka.

Do pokožky sa jemnými rovnomernými vpichmi aplikuje vlastná krvná plazma. Pri klasickej mezoterapii môžete skúsiť aj iné látky. „Po dezinfekcii pokožky môže lekár aplikovať aj čistú kyselinu hyalurónovú, vitamíny alebo kokteil týchto látok. Kyselina hyalurónová je najsilnejšia hydratačná látka v organizme. Aplikuje sa na tvár, krk a dekolt. Tieto látky sa vstrebávajú postupne do hlbších vrstiev kože a zlepšujú jej hydratáciu. Koža je jasnejšia, vyhladenejšia a odolnejšia voči starnutiu,“ dodáva MUDr. Vanda Przewlocka.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 07:20