Stačí naozaj málo, aby ste aj na pláži vyzerali upravene.dreamstime
StoryEditor

Hviezdou pláže môžete byť aj bez šminiek. Stačí ovládať týchto pár malých trikov

02.06.2022, 17:00
Krása a móda

Čaká vás dovolenka, ktorú si chcete naplno užiť, oddýchnuť si nie len od pracovných a rodinných povinností, ale aj kozmetických rutín? Ale povedzme si úprimne, aj počas dovolenky chcete vyzerať pekne a upravene, no nechcete stráviť pred zrkadlom ani o minútu naviac. Okrem toho, slnko v kombinácii s vodou by vám z vášho mejkapu urobili asi opačnú službu, ako by ste očakávali.

Ak sa aj počas dovolenky chcete cítiť stále pekne a upravene, stačí vám pár malých trikov, návšteva kozmetičky pred samotným odchodom na dovolenku a môžete byť hviezdou pláže aj bez šminiek.

Vlasy, koruna krásy

O vlasoch sa hovorí, že sú korunou krásy. Dobre, všetky by sme chceli vyzerať pri vychádzaní z mora ako z reklamy na šampón alebo ako krásky z Baywatchu. Realita je však taká, že slnko, pot, morská soľ a opaľovacie krémy sa na našich vlasoch podpíšu a bohatá, upravená hriva sa koná naozaj len na obrazovkách televízie. Ale! To ešte neznamená, že budete vyzerať ako zmoknuté kura. Prvá rada znie, aby ste sa pred letom určite nestrihali. Možno sa vám zdá, že sa budete v kratšom strihu menej potiť, bude to menej náročné na údržbu, ale pravda je taká, že klasický chvost máte urobený za pár sekúnd, trošku laku na neposlušné vlásky a ste učesaná. Už len šilt na hlavu a môžete vyraziť. Ak nemáte rady mokré vlasy, urobte si vyšší drdol, ozdobte menšou farebnou šatkou a nemusíte celý deň zvádzať boj s neposlušnými prameňmi. Nezabudnite sa o však o vlasy starať a doprajte im regeneračnú a hydratačnú masku po každom umytí. A ak stále budete túžiť po zmene, choďte do toho po návrate z dovolenky. Bude to pre vlasy žiadaná regenerácia.

Oči, okno do duše

Očiam sa vždy venuje zvýšená pozornosť, sú predsa oknom do duše a už aj jemná vrstva špirály dokáže vyčarovať zmyselnejší pohľad. A o to nám ide. Jasné, môžete si dať urobiť umelé mihalnice, ale potom sa musíte vzdať šantenia v mori. Ak vám navyše začnú mihalnice opadávať, vyzerá to naozaj veľmi zle. Jedným z riešení je vode odolná špirála. Urobte si menší prieskum a prečítajte recenzie, pretože nie všetky vedia splniť to, čo sľubujú. Ak nájdete tú správnu, ktorá perfektne drží, choďte do toho! Ak sa vám však nechce denno denne maľovať, stavte na farbenie mihalníc. Navštívte vašu kozmetičku a do hodiny máte krásne čierne mihalnice, na ktorých farba vydrží týždne. Navyše, ak sa necháte nahovoriť na lash lifting, tak máte vyhraté. Tmavé, krásne a ešte aj vytočené mihalnice. Viac vám naozaj netreba. 

Obočie, dominanta tváre

Upravené obočie, je de facto polovica úspechu. Ešte stále máte možnosť dať si urobiť permanentný mejkap, ktorý vám vydrží niekoľko mesiacov. Vďaka rôznym technikám, ktorými sa dá obočie vytetovať si môžete vybrať tú, s ktorou sa čo najviac stotožníte a pristane vám. Ak ste ešte nenabrali odvahu, nevadí. Úplne vám postačí, ak si obočie nafarbíte, necháte si ho jemne upraviť, prípadne konečne vyskúšate lamináciu. Vďaka nej bude mať obočie stále upravený a krásny tvar. 

Tvár, výkladná skriňa

Mejkap si so sebou na dovolenku ani neberte. Vašou rutinou nech je hydratačné sérum, kvalitný denný a nočný krém a SPF s faktorom 50. Pre zvýraznenie kontúr tváre môžete použiť jemnú lícenku, prípadne highlighter, vďaka ktorému bude vaša pleť vyzerať sviežo. Tvár si neopaľujte. Najmä ženy po tridsiatke by tento fakt nemali zanedbávať. Mať krásnu opálenú pokožku je super, ale nič nie je zadarmo a tie vrásky, prípadne pigmentové škvrny, vám za to nestoja. Aby ste dorovnali tón na tvári s tým, ktorý máte vďaka slniečku na tele, použite samoopaľovacie séra alebo krémy. Niektoré z nich sú naozaj jemné a vaša pleť bude vyzerať krásne a ako sa hovorí, bude jemne pobozkaná slnkom. Na pery si smelo naneste hydratačný lesk, alebo rúž. A do minúty ste pripravená vyraziť na pláž.

Nechty, nevyhnutný detail

Upravené ruky a nohy by mali byť pre každú jednu dámu samozrejmosťou. Zájdite pred dovolenkou na manikúru a pedikúru. Keďže je predpoklad, že budete často vo vode, klasický lak na nechty vám vydrží presne tak dlho, ako dlho bude trvať vaša cesta na pláž. To nechcete. Dajte si na leto urobiť gélové nechty alebo gél lak, ktorý vydrží oveľa dlhšie ako ten klasický. Doprajte si svieže letné, pokojne aj výraznejšie farby. Rovnako postupujete aj pri nechtoch na nohách. Takáto úprava vám vydrží aj po návrate z dovolenky.

Vďaka týmto malým trikom, si potom už len vyložte tie pekne upravené nohy a užívajte si pohodu, slnko a sladké ničnerobenie. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. máj 2024 18:28