Štíhlejšiu postavu môžete dosiahnuť aj vďaka rukávom.dreamstime
StoryEditor

Rukávy dokážu s postavou divy. Strih vyberajte podľa toho, ktorú časť tela chcete zúžiť

22.06.2022, 12:00
Krása a móda

Či už túžite zoštíhliť svoj pás, rozšíriť boky alebo zmenšiť objem rúk, jednotlivé kúsky oblečenia vám v tom vždy dokážu skvele pomôcť. Vedeli ste však, že veľké divy robia s vašou postavou aj rukávy? Ich strih či štýl si vyberte podľa toho, z ktorej časti tela túžite ubrať pár kíl.

Zbytočné kilá navyše môžu vašej postave pridať lesklé a trblietavé kúsky, priehľadné materiály, ale aj telové pančuchy. Naopak, aby postava vyzerala štíhlo, pomôžu vám opasky, outfity v jednej farbe alebo opätky a výstrihy do tvaru V. Vedeli ste však, že zúžiť pás, zmenšiť objem rúk či bokov dokážu aj rukávy? Nebojte sa siahnuť po týchto strihoch, s výsledkom budete totiž určite spokojné.

Odhalené rameno

Niektoré kúsky vedia vašej postave pridať pár nechcených kíl. Našťastie existujú aj také, vďaka ktorým môžete odpútať pozornosť od problematických partii. Tričká či šaty s odhaleným ramenom a kľúčnou kosťou sú vynikajúce pre ženy, ktoré túžia zakryť svoje objemnejšie paže. Funguje to tak, že ukážete časť tela, ktorá je tesne nad nimi a zvyšok skryjete pod dlhší rukáv. Najlepšie na tom je, že s odhaleným ramenom sa budete cítiť nielen spokojnejšie, ale aj príťažlivejšie.

Štíhle boky vďaka nariaseným rukávom

Mnoho žien má problém so širokými bokmi a stehnami. Snažia sa ich zakryť sukňou alebo dlhšou blúzkou s opaskom. Ak ste nespokojné s nepomerom medzi hornou a dolnou časťou tela, skúste si zaobstarať tričko či blúzku s nariasenými rukávmi. Tie dokážu vytvoriť väčší objem menšej hornej časti a zamaskovať tak širšiu dolnú časť.

Kratšie rukávy s vlnami

Ak máte problémy so širšími ramenami a pažami, skúste ich skryť pod kratšie a širšie rukávy s vlnami. Dôležité však je, aby vám siahali maximálne nad predlaktie. Ak by boli totiž rukávy dlhšie, s výsledkom by ste určite neboli spokojné. Takýto typ rukáva síce dodá ramenám väčší objem, no pomáha vyrovnať postavu. Doplniť ho môžete napríklad mini alebo priliehavú sukňu, alebo by ste mali siahnuť po šatách v skrátenej dĺžke.

Voľné rukávy na zvýraznenie kriviek

Ženy, ktoré majú kyprejšiu postavu, sa snažia nežiadúce kilá zakryť za voľné oblečenie. Robia však veľkú chybu, krivky totiž treba zvýrazniť. Ak nechcete vyzerať príliš objemne, skúste siahnuť po blúzke s voľnými rukávmi. Pridajte k nej ešte opasok alebo si ju zviažte vo výške pupku do ležérneho uzlu a uvidíte, že sa budete cítiť ako bohyne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 23:39