Len pár trikov a vaše pery budú dokonale nalíčené.dreamstime
StoryEditor

Nalíčené pery bez jedinej chyby? Takto ich budete mať krásne aj počas letných horúčav

29.06.2022, 06:00
Krása a móda

Rúž na perách pôsobí neuveriteľne sexi a žensky. Ale len do chvíle, kým nie je rozmazaný, alebo na niektorých častiach pier chýba a zostanú len nepekné obrysy. To nechce ani jedna z vás. Ak sa po každom dúšku vody strachujete, či ste si náhodou nerozmazali rúž, máme pre vás pár tipov, ako bude držať na perách celé hodiny.

Chcete mať rúž fixknutý tak, že sa oň celé hodiny nemusíte strachovať a vydrží nejeden dúšok vody, ale aj horúce počasie? Tak potom sa držte týchto zásad.

Alfa a omega

Alfou a omegou sú predovšetkým zdravé a hydratované pery. Pretože na popraskaných perách či lišajoch okolo nich nebude dobre vyzerať naozaj nič. Naopak, ešte zdôrazníte nedostatky. Preto je starostlivosť o pery na prvom mieste. Tak, ako si večer nanášate krém na tvár, doprajte výživu aj vašim perám. Či už zvolíte balzám na pery, hydratačnú mastičku, prípadne vazelínu, vašim perám to len prospeje. Skvelú službu vám tiež urobí med. Naneste si ho na pery a sadnite si na pár minút k telke. Kým vy budete pozerať svoj obľúbený seriál, med zatiaľ bude hýčkať vaše pery. Niekoľkokrát do týždňa im doprajte aj peeling. Buď siahnite po niektorom, ktoré majú v ponuke kozmetické značky, alebo si vyrobte svoj vlastný. Stačí kokosový alebo iný kvalitný olej, do neho trošku jemného cukru alebo mletá káva a pomocou ukazováka jemne pery masírujte. Následne opláchnite a namažte. Ak budete perám venovať pravidelne pár minút starostlivosti denne, určite sa vám odvďačia a aj rúž na nich bude vyzerať dokonalo.

Korektor nielen na kruhy pod očami

Korektor nemusíme nikomu zvlášť predstavovať. Je to sos po prehýrenej noci, ale aj pre tie z vás, ktoré denne bojujú s kruhmi pod očami. Že vám skvele poslúži ako fixátor na pery ste však asi netušili. Najskôr ním jemne prejdite okolo kontúr pier, potom ho pomocou prstov jemne vklepte aj do nich. Urobí vám na perách film, vďaka ktorému zafixujete každý rúž.

Tajná zbraň je štetec

Zabudnite na klasické nanášanie rúžov. Tajnou zbraňou sú štetce. S ich pomocou rúž na pery nanesiete tak, že bude držať dlhé hodiny. Najskôr rúž aplikujte do stredu pier a potom pokračujte od krajov smerom k ich stredu. Pomaly a precízne. Ak chcete mať dokonale namaľované pery, tak jedine takto. Namaľovať si ich v spätnom zrkadle v aute na červenej nech je tabu. Od-te-raz!

Trik s papierovou vreckovkou

Tento krok je v zásade jeden z najdôležitejších a nesmiete ho vynechať. Akonáhle farbu na pery nanesiete, vložte vreckovku medzi pery a pritlačte. Zbavíte sa tak prebytočného rúžu. Ale to nie je všetko. Toto isté urobte ešte s jednou vreckovou, a zľahka, za pomoci štetca pery poprášte transparentným púdrom. Následne na stred pier ešte raz naneste tenkú vrstvu rúžu. Po tomto kroku zostane farba „uzamknutá“ a pery budú absolútne šťavnaté.

A na záver

Pri výbere rúžu si nezabudnite do nákupného košíka pribaliť aj kontúrovaciu ceruzku, ktorá by mala byť buď v nude odtieni, alebo vo farbe vami vybraného rúžu. Po nalíčení pier ich obkreslite práve touto kontúrkou, aby ste zvýraznili obrysy, no nie príliš, nech si na nich neurobíte rám, ktorý bude vidno z desiatich metrov. Nezabúdajte: jemne a decentne. Navyše ak do výkroju nad hornou perou nanesiete prstom trošku highlightera, budú vaše pery vyzerať ako od vizážistky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 14:01