Tube strih nosila aj Carrie Bradshaw zo seriálu Sex v meste.instagram/matildadjerf
StoryEditor

Obľúbený prvok Carrie Bradshaw zo Sexu v meste. Zoznámte sa s tubovým strihom šiat

14.07.2022, 06:00
Krása a móda

Jednou z najväčších módnych ikon z deväťdesiatych a nultých rokov je nepochybne hlavná hrdinka seriálu Sex v meste Carrie Bradshaw, ktorú stvárnila herečka Sarah Jessica Parker. Mnohé kúsky z tohto obdobia sa vracajú späť do módy a jedným z nich je aj ležérny, no zvodný tubový strih na šatách, sukniach či topoch.

Na prelome deväťdesiatych rokov vládlo niekoľko módnych štýlov. Jedným z nich je aj minimalizmus, ktorý vyzdvihli najmä značky Calvin Klein či Tom Ford. Tento jednoduchý štýl sa však nepáčil každému, a preto sa začali do módy vkrádať aj výraznejšie prvky, ako napríklad volány, romantické motívy, potlače či objemné šperky. Najlepšia názorná ukážka toho, ako vtedajšia móda vyzerala, je nezabudnuteľný seriál Sex v meste. Vkus a cit pre módu jeho hrdiniek je dodnes nenapodobiteľný, a to najmä v prípade Carrie Bradshaw. Pre mnohých je síce jej štýl mätúci, no sú aj takí, ktorí ho považujú za inšpiratívny. Práve vďaka tomu sa niektoré kúsky z tohto obdobia vracajú späť do módy. Jedným z nich je aj tubový strih.

Tento strih je ideálny pre ženy, ktoré sa chcú cítiť pohodlne, no stále sexi a zvodne. Tubový strih môžete nájsť na šatách, topoch alebo sukniach. Najlepšie na ňom je, že sa hodí na každú príležitosť. Či už idete do práce, na večierok alebo sa máte stretnúť s priateľmi. S týmto strihom jednoducho nesklamete, je všestranný a veľmi ľahko kombinovateľný. Pozrite sa, ako nosiť šaty, topy či sukne v tubovom strihu.

K šatám nezabudnite pridať doplnky

Tubové šaty alebo šaty bez ramienok nemajú zips ani žiadnu vnútornú podporu, no bývajú vyrábané zo strečového materiálu, vďaka ktorému si ich dokážete navliecť veľmi ľahko. Medzi ženami sú veľmi obľúbené, a to najmä preto, že sa hodia na formálne udalosti, ale aj na večierky či romantické posedenie s partnerom. Skvelé na tomto strihu je, že formuje postavu a zoštíhli partie, ktoré potrebujete zúžiť. Keďže toto leto vládnu jemné pastelové farby ako fialová či zelená, snažte si zaobstarať šaty práve v týchto odtieňoch. Tento strih si však vyžaduje aj správny výber doplnkov. Či už siahnete po bohémskych, perlových a decentných náhrdelníkoch alebo po kruhových náušniciach. Nezabudnite však ani na mini kabelku a remienkové sandále na podpätku.

Top v tubovom strihu na sto spôsobov

Ak ste milovníčkami jednoduchosti a pohodlnosti, určite oceníte top v tomto strihu. Siahnuť môžete po koženom kúsku, ktorý zlaďte s bielymi rozšírenými nohavicami a opaskom. Skvelá môže byť aj kombinácia čierneho topu so vzdušnou sukňou a farebnou mini kabelkou. Ak sa chystáte do práce či naformálnejšiu udalosť, skúste siahnuť po štruktúrovanom tope, obtiahnutých nohaviciach a lodičkách. Naopak, ak vám na dovolenke dôjdu inšpirácie na outfit, môžete skombinovať top s potlačou, obtiahnutou sukňou a sandálmi.

Sukne, ktoré zoštíhľujú a pôsobia žensky

Sukne v tubovom strihu sú podobné puzdrovým, ale odlišuje ich strečový materiál, ktorý nevyžaduje zips. Môžu byť skvelým módnym kúskom do práce, ale aj na večierok, pretože lichotia postave, zoštíhľujú ju a pôsobia žensky. Siahnuť môžete napríklad po sukni v zemitých farbách, ktorú skombinujte s jednoduchým crop topom a sakom. Zvoliť však môžete aj sukňu s vysokým pásom, ku ktorej pridáte top s holými ramenami a remienkové sandále na podpätku. Tento outfit je vynikajúci najmä pre ženy s nižším vzrastom, ktoré potrebujú opticky predĺžiť nohy. Nebojte sa ani kratších strihov a skombinujte ich so širším tričkom, ktoré si zastrčíte do sukne. V žiadnom prípade nezabúdajte ani na doplnky v podobe decentných náhrdelníkov, náramkov či mini kabeliek.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 05:16