Neónové farby nemusia vždy pôsobiť vulgárne, ale aj elegantne a štýlovo.pinterest.com
StoryEditor

Neónových farieb na oblečení sa už nemusíte báť: Takto v nich nebudete pôsobiť vulgárne

11.08.2022, 06:00
Krása a móda

Módne trendy sa menia neustále. Neónové farby sú však v kurze takmer každý rok a ani toto leto nie je výnimkou. Niektorí si myslia, že tieto odtiene pôsobia vulgárne, iní na ne nedajú dopustiť. Neónu sa už báť nemusíte, naučíme vás totiž, ako ho nosiť a kombinovať.

Neónové farby symbolizujú mladosť a extravagantnosť, ale aj štýl. Ak máte rady výrazné, žiarivé a sýte farby, tieto odtiene sú pre vás ako stvorené. Vyniknú najmä v lete v kontraste s opálenou pokožkou. Keďže sa s nimi dá veľmi ľahko vyhrať, sú vhodné pre extravagantné, ale aj konzervatívne ženy, ktoré ich môžu skombinovať napríklad s neutrálnymi farbami ako je biela, čierna či sivá. Najlichotivejšími neónovými odtieňmi všeobecne sú predovšetkým citrónová a ružová v kombinácii s béžovou alebo karamelovou.

Keďže pôsobia sviežo, sú skvelými parťákmi  na párty, prechádzky mestom či rôzne festivaly. Takisto si však treba dať pozor, aby ste ich do outfitu nezakomponovali na spoločenské udalosti či rande. Prečo? Môžete totiž partnera zelektrizovať viac, ako by ste chceli. Ak nechcete, aby na vás neónové farby pôsobili vulgárne, ukážeme vám, ako ich nosiť, aby ste v nich zažiarili či dokonca pôsobili ako dámy.

Elegancia v znamení neónu

Priznajte sa, čo si predstavíte pri pomyslení na neón? Pravdepodobne, väčšine z vás sa v hlave objaví záber na ženu v gýčových mini šatách a topánkach s vysokými podpätkami, v ktorých pôsobí extravagantne a „lacno“. Možno sa budete čudovať, no neónové farby môžete pozdvihnúť aj na vyššiu úroveň a nosiť ich s noblesou a hrdosťou. Niektoré známe celebrity, ako napríklad herečka Blake Lively, sú toho príkladom. Tá sa rozhodla zelený neónový odtieň zakomponovať do outfitu tak, že bola na ulici takmer neprehliadnuteľná. Siahla po monochromatickom nohavicovom kostýme, ktorý je nevšedný a elegantný, no zároveň trendy.

Na párty neónové farby jednoducho patria

Najbežnejším a najlepším využitím neónových farieb, sú nepochybne rôzne párty či festivaly, na ktorých túžite upútať pozornosť každého okoloidúceho. Na takýchto podujatiach je jednoducho sviežosť a hravosť v outfitoch naozaj vítaná. Siahnuť môžete napríklad po neónových šatách, topoch, alebo aj veste, ktorej dala šancu i modelka Bella Hadid. Neón vďaka nej zažiaril na bielej košeli a outfitu tak dodala rebelský nádych.

Na pláži ako bohyňa leta

Kto ani raz v živote nevlastnil neónové plavky, akoby ani nejestvoval. Všetci dobre viete, ako príťažlivo a žiarivo vyzerajú tieto odtiene na opálenej pokožke, ako v prípade modelky Hailey Baldwin. Práve z tohto dôvodu by ste jeden pár neónových plaviek mali v šatníku ukrývať aj vy. Nielenže symbolizujú leto, dovolenku a more, ale zvýraznia krivky a dodajú vám určitý šmrnc. Nezabúdajte však, že bielej pokožke by ste týmito odtieňmi len uškodili.  

Neónové odtiene v doplnkoch

Neónové farby nemusia byť len na šatách, topoch či kostýmoch. Ak si na ne netrúfate a stále sa bojíte, že budete pôsobiť vulgárne, pre začiatok ich do outfitu môžete zapojiť iba v detailoch. Či už sú to šnúrky v topánkach, lodičky, brošne, mohutné náušnice, náramky alebo kabelky. V každom z týchto doplnkov zažiarite a doslova vybijete oči vášmu potenciálnemu partnerovi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 06:36