Farebné očné linky sú tohtoročným hitom v líčení.instagram/lucyhale
StoryEditor

Zabudnite na nudnú čiernu. Farebné očné linky sú horúcim letným trendom

15.08.2022, 12:00
Krása a móda

Očné linky patria medzi beauty pomôcky, ktoré jednoducho nikdy nevyjdú z módy, o ich čare predsa vedela už sama Kleopatra. Pri trendoch však tento rok musíte zabudnúť na čiernu klasiku a pustiť sa do hry so živšími odtieňmi. Vyskúšajte farebné očné linky, ktoré k letu rozhodne patria.

Aj keď sú očné linky len jednou zo základných pomôcok pri líčení, čím ďalej, tým viac sa stávajú podstatným detailom, ktorý dokáže rozžiariť a osviežiť tvár. Jednoducho nikdy nevyjdú z módy a ani toto leto tomu nie je inak. Rozdiel oproti iným obdobiam je však ten, že sa musíte rozlúčiť s obyčajnými čiernymi linkami a nahradiť ich farebnými odtieňmi. Nebojte sa ísť do toho a buďte odvážne. Veď predsa leto je na experimentovanie a skúšanie nových trendov ako stvorené.

Vyberte si odtieň podľa vašich očí

Každá žena občas túži po zmene. Či už je to farba vlasov alebo zmena štýlu obliekania. Rozmýšľali ste však niekedy, že úplne stačí, ak skúsite iné líčenie? Ak patríte k milovníčkam očných liniek, tohtoročný trend je pre vás ako stvorený. No nemusia sa mu vyhýbať ani tie, ktoré ich veľmi neobľubujú. Pozor, čiernu farbu však musíte odložiť a vymeniť ju za žiarivé a pastelové odtiene. Keďže sa fantázii medze nekladú, pokojne môžete kombinovať niekoľko farieb naraz a nesústrediť sa len na hornú linku. K modrým očiam bude najideálnejšia fialová, strieborná, hnedá, broskyňová alebo medená. Zelené oči zas vyniknú vďaka červenej, výraznej fialovej či orgovánovej alebo bordovej. K hnedým očiam skombinujte napríklad námornícku, antracitovú, šedú, tyrkysovú alebo bielu.

 

Nielen farby, ale aj tvar

Toto leto by ste sa nemali pohrať len s farbami, ale zaexperimentovať si aj s tvarom liniek. Veľkým trendom sú takzvané plávajúce linky, ktoré si nanášate na horné pohyblivé viečko, no môžete ich aplikovať aj pozdĺž línie horných rias. Takéto netradičné líčenie sa hodí na festivaly, večierky, ale aj nezabudnuteľné výlety, na ktorých si vás všimne naozaj každý. Pri farebných očných linkách by ste sa však nemali ničoho báť. Pri ich nanášaní totiž nie je dôležitá precíznosť, ale hravosť a originalita.

 

Dôležitý je aj jednoduchý mejkap

Keďže vďaka bláznivým očným linkám upútate pozornosť kdekoľvek, zvyšok mejkapu by mal byť decentný a čistý. K takýmto extravagantným farbám sa napríklad dokonale hodí jednoduchý nude look s jemne červenými líčkami a perami. Vždy však myslite na to, aby ste to príliš neprehnali a neprekombinovali.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 00:13