Talianskou manikúrou si viete opticky predĺžiť nechty.Pexels
StoryEditor

Francúzska je klasika, ale počuli ste už o talianskej manikúre? Horúci nechtový trend musíte vyskúšať aj vy

18.08.2022, 06:00
Krása a móda

Ruky a nechty si bezpochyby na vás všimne takmer každý. Preto by mali byť vždy pekne upravené a čisté. Či už si manikúru nechávate robiť v salóne, alebo máte dostatok trpezlivosti a zručnosti starať sa o nechty doma, je načase vymeniť klasické lakovanie za takzvanú taliansku manikúru. Precíznosť je pri nej síce nevyhnutná, no aj z krátkych nechtov vďaka nej môžete dosiahnuť efekt, že vaše nechty budú vyzerať dlhšie.

Niekedy jednoducho nemáte genetickú predispozíciu mať dlhé nechty, alebo vám to nedovoľuje druh vášho zamestnania. Riešením je práve talianska manikúra, ktorá to vyrieši za vás.

Talianska manikúra

V prípade, že sa rozhodnete pre taliansku manikúru, je nutné použiť farebný lak. Len s jeho pomocou totiž dokážete vykúzliť optický klam, vďaka ktorému budú nechty pôsobiť dlhšie. Rovnako je tento spôsob lakovania vhodný pre tie dámy, ktoré majú širšie nechtové lôžko a chcú, aby nechty pôsobili štíhlejšie. Takže nie, žiadne čary ani nalepovacie či gélové nechty v tom nie sú. Len technika, akou sa lak nanáša.

Ako na to?

Stavte v prvom rade na kvalitný lak, s ktorým sa vám bude dobre pracovať. So starými lakmi, ktoré sa vám budú naťahovať a robiť vám na nechtoch nepekné hrčky túto, ani žiadnu inú manikúru neskúšajte. Nielenže prídete o nervy a čas, ale ani vaše nechty nebudú vyzerať ideálne. Nechty a lôžko si upravte a ošetrite tak ako vždy. Nezabudnite ani kožičku okolo nechtov, tá musí byť aj v tomto prípade tip – top. Ak ju správne zatlačíte, môžete tak opäť získať nejaké milimetre k dobru. Na nechty si naneste podkladový lak po celej šírke. Keď zaschne, pokračujte v nanášaní farebného laku. Štetcom sa čo možno najbližšie dostaňte ku koži, ale tak, aby ste sa jej nedotkli. Trik však spočíva v tom, že tentokrát nebudete lakovať necht po celej jeho šírke, ako ste zvyknuté, ale boky necháte voľné. Snažte sa teda čo najviac lak smerovať na stred. Bočným priestorom, ktorý nebude nalakovaný dosiahnete požadovaný efekt a vaše nechty budú pôsobiť oveľa dlhšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 22:38