Glass skin môžete mať aj vy.pexels
StoryEditor

Kórejský trend v starostlivosti o pleť: Dokonalý výsledok dosiahnete vďaka krokom glass skin

13.09.2023, 16:00
Krása a móda

Kto by netúžil mať zdravú a sviežo vyzerajúcu pleť? Bez akné a iných nedokonalostí, ktoré vedia najmä ženy poriadne rozladiť. Dosiahnuť glass skin, teda dokonale hladkú pleť, vôbec nie je nemožné. Bude to chcieť síce vytrvalosť a žiadne prešľapy, no konečný efekt určite stojí za to.

V Kórei dámy vedia ako na správnu starostlivosť o svoju tvár. Rituály a správny výber produktov dopomôžu aj vám k zrkadlovo hladkej a krásnej pleti. A bude vám k tomu stačiť len týchto deväť krokov.

1. Dvojité čistenie

O tom, že čistenie pleti je alfou a omegou, aby bola zdravá a krásna, si snáď ani nemusíme hovoriť. No podľa kórejskej starostlivosti o pleť, by ste predovšetkým večer mali svoju pleť čistiť minimálne v dvoch krokoch. V prvom ju zbavíte nánosov mejkapu, krémov a nečistôt, ktoré sa na nej počas dňa usadili, a v druhom kroku by ste mali použiť kvalitný gél alebo čistiacu penu, ktorá doklepne to, čo ste začali. Nezabudnite ani na čistenie pleti ráno. Tu vám úplne postačí jednofázové čistenie, no tiež nebude stačiť len čistá voda, ale je nevyhnutné použiť opäť spomenutý gél, prípadne penu.

2. Dovidenia odumretá koža

Aby pleť mohla dýchať, musíte ju pravidelne zbavovať odumretých buniek, ktoré ju len zaťažujú. Aj v tomto prípade máte hneď niekoľko možností. Peeling vám pleť doslova obrúsi vďaka čiastočkám, ktoré obsahuje. Naopak, rôzne exfoliačné produkty ju zbavia odumretých čiastočiek vďaka enzýmom, ktoré obsahuje. Pri pravidelnom používaní, maximálne však dva až trikrát týždenne, bude mať pleť jednotný tón a bude pôsobiť oveľa zdravšie a sviežo.

3. Must have – tonikum

Ak ste si mysleli, že tonikum na vašej poličke v kúpeľni už nepotrebujete, ste na omyle. Malo by tam mať svoje stále miesto, a to predovšetkým pre jeho protizápalové účinky a schopnosť vyrovnávať pH pleti. Tonikum nepoužívajte v deň, kedy budete pleť exfoliovať. No po iné dni si ho doprajte ráno aj večer.

4. Kórejská esencia

Na esenciu si v rutine kórejskej starostlivosti o pleť potrpia. Je to produkt, ktorý má vyššiu koncentráciu a sérum, ktoré bežne používate bude mať oveľa lepšie účinky, ak ho doplníte práve o esenciu. Zabezpečí nielen hydratáciu pleti, ale v neposlednom rade aj jej obnovu.

5. Maska je nevyhnutnosť

Mať doma niekoľko druhov masiek vôbec nie je na škodu. Kým niekedy vaša pleť potrebuje hydratovať, inokedy možno potrebuje upokojiť. Kórejské ženy preferujú látkové masky, ktoré aj v našich drogériách nájdete od výmyslu sveta. Ak chcete ich účinok ešte znásobiť, priložte si masku na tvár a pomocou rollera ju do pleti vyslovene vmasírujte. Výsledok bude tip – top.

6. Sérum vaše každodenné

Aj výber séra by ste mali prispôsobiť potrebám vašej pleti. A tak ako denne použijete ráno aj večer krém, tak isto by ste mali použiť aj sérum. Pokojne si ich kúpte viac, alebo minimálne dve. Ráno použite napríklad hydratačné sérum a večer stavte na sérum, ktoré vyplní vrásky.

7.Nezabudnite na okolie očí

Očné okolie potrebuje nielen špeciálnu starostlivosť, ale aj špeciálny produkt. Je totiž veľmi jemné, a preto by ste si mali kúpiť krém, ktorý je určený práve na túto oblasť tváre. A žiadne intenzívne krémovanie. Práve naopak. Malé množstvo krému vklepte popod oči pomocou prstov.

8. Krém nesmie chýbať

Ak máte po tridsiatke, je načase vymeniť jeden univerzálny krém na všetko, za krém denný a krém nočný. To by sme mali. Následne, pokiaľ to neviete vyhodnotiť sama, sa poraďte s odborníkom, aký typ pleti vlastne máte. Zmiešanú? Suchú? Mastnú? To je základná informácia preto, aby ste vedeli, po akých krémoch siahnuť. A potom ich nezabudnite nanášať. Ráno aj večer, 365 dní v roku.

9. My sme vám to hovorili!

A máte to tu. Opäť ideme spomenúť SPF. V Kórei ho ženy nepoužívajú len preto, aby si vďaka nemu zaistili alabastrovú pleť. Sú totiž uvedomelé a vedia, že vďaka ochrane proti slnku ich pleť nebude tak rýchlo starnúť a aj prvé vrásky prídu oveľa neskôr. Počas leta nech je vašou dennou súčasťou krém s minimálnou ochranou 50. A týka sa to aj jesene a zimy. Aj vtedy slnko svieti a hoci je zubaté, cestu k vašej pleti si nájde. Päťdesiatkou síce určite nič nepokazíte, ale nič nepokazíte ani tridsiatkou. A aby sme nezabudli... Hlavne počas teplejších mesiacov ho nanášajte niekoľkokrát za deň.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 19:35