Inšpirujte sa outfitmi a pánskym štýlom herečky Diane Keaton.dreamstime
StoryEditor

Chcete sa stať módnou ikonou? Inšpirujte sa štýlom nestarnúcej herečky Diane Keaton

28.01.2023, 07:00
Krása a móda

Herečka, speváčka a bývalá partnerka Woodyho Allena Diane Keaton oslávila tento mesiac neuveriteľných 77 rokov. Hoci si poviete, že jej štýl obliekania je stvorený len pre staršie dámy, nie je to tak. Ak túžite vyzerať ako módna ikona, inšpirovať sa outfitmi tejto nestarnúcej hviezdy sa môžete aj vtedy, ak sa k hranici sedemdesiatky ani zďaleka neblížite.

Diane Keaton môžete poznať z veľkého množstva filmov, ako je napríklad Manhattan, Lepšie neskoro ako nikdy alebo Dámsky klub. Táto nestarnúca hviezda však okrem herectva a spevu vyniká aj citom pre módu, vďaka čomu ju mnohí považujú za ikonu. Keďže má svojský vkus, ktorý si drží aj v tomto veku, môže byť veľkou inšpiráciou v štýle obliekania nielen pre staršie, ale aj oveľa mladšie generácie. Pozrite sa, ktoré prvky a kúsky sú pre Diane Keaton charakteristické a ako ich zaradiť do vášho šatníka.

Pánsky štýl je stále šik

Známa herečka je dlhé roky verná striedmej farebnej palete v zložení biela,čierna, béžová, šedá a sem tam aj modrá. Okrem toho sa netají láskou k pánskemu štýlu, ktorý je pre ňu charakteristický už od 80. a 90. rokov. Ak by ste sa rozhodli zaradiť takéto kúsky aj do vášho šatníku, rozhodne siahnite po čiernobielom vypasovanom kostýme alebo veste, košeli, kravate a rozšírených nohaviciach. Nezabudnite do outfitu pridať široký kravatu, klobúk a vysoké topánky.

Objemné sukne a šaty vyniknú na každej žene

Síce môžete Diane najčastejšie vidieť v pánskom štýle, no neznamená to, že by vôbec nenosila sukne a šaty. U tých väčšinou volí midi dĺžku do polovice lýtok a nikdy nezabúda zdôrazniť ženskú siluetu pomocou širokého čierneho opasku. K šatám v čiernej farbe zvykne doplniť vzorovaný kabát alebo kockované sako. Na kúskoch, ktoré si vyberá, je najzaujímavejšie to, že sú objemné, no stále ženské, jemné a príťažlivé. Tajomstvo jej štýlu spočíva v tom, že aj keď vyzerajú všetky jej outfity priam totožne, vie sa pohrať s doplnkami, ako je opasok a klobúk. S tými dokáže naozajstné divy.

 

Nevšedné vzory, farby či kombinácie len výnimočne

Patríte k ženám, ktoré nedokážu upustiť od svojho štýlu a nezvyknú ani experimentovať? Občas by ste to predsa len mali vyskúšať, rovnako ako Diane, ktorá je väčšinou verná svojim farbám a štýlu, no výnimočne dokáže ozvláštniť svoje outfity aj o nejaký výstrelok. Jedným z nich je napríklad modrý flitrovaný nohavicový kostým, ktorý si obliekla na galavečer v Los Angeles. Vidieť ju však fanúšici mohli aj v krátkych kožených šatách či sukni s kvetinovou potlačou. Jednoducho, občas treba zariskovať a prekvapiť svoje okolie.

Stavte to na masívne a netradičné topánky

Ak by váš outfit potreboval nejaký zaujímavý nádych, rozhodne by ste mali siahnuť po nevšedných doplnkoch, ako sú napríklad masívne topánky. Tak ako Diane, aj vy môžete k svojmu monochromatickému looku pridať topánky s motívom plameňov, na vysokej platforme, so šnurovaním ale nevšednou farbou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. máj 2024 17:41