Najskôr vyraďte šatstvo, ktoré už nenosíte.dreamstime
StoryEditor

Kapsulový šatník: ušetrí vám peniaze aj ranné zúfalstvo z toho, že nemáte čo na seba

04.02.2023, 10:00
Krása a móda

Ten pocit pozná snáď každá žena. Stojíte pred preplnenou skriňou, no aj tak vás chytá zúfalstvo z toho, že nemáte čo na seba? Problém je, že aj napriek tomu, že vlastníte oblečenia viac než dosť, zrejme medzi ním nie sú kúsky, ktoré sa dajú obliecť na každú príležitosť a zároveň sa medzi sebou veľmi ťažko kombinujú. Riešenie je na dosah – kapsulový šatník.

Kvalitné materiály

Ak chcete aj v obliekaní myslieť ekologicky, podporujte lokálnych dizajnérov a značky. Sú síce drahšie, no materiály, z ktorých oblečenie vyrábajú sú oveľa kvalitnejšie, preto vám vydržia roky. Bez žmolkov či nepekného vyťahania. Pri výbere prihliadajte na to, z akých materiálov je oblečenie vyrobené. Ideálne bude, ak stavíte na bavlnu, vlnu, satén, jersey, tencel, hodváb, kvalitnú džínsovinu či kožu alebo eko kožu.

Toto musíte mať

A do čoho by ste teda mali na 100% investovať? Určite do základných, basicových kúskov v podobe tričiek, ktoré sa hodia tak k elegantnému, ako aj k ležérnemu štýlu. Klasické tričko, ktoré vám dobre padne sa hodí tak k rifliam, ako aj k sukni, pod sako, ale aj samostatne. Biela košeľa je presne tým kúskom, po ktorom môžete siahnuť vždy, keď nebudete vedieť čo na seba. Je ženská, sexi a neskutočne variabilná. Okrem riflí by vám v skrini nemali chýbať ani čierne nohavice. Je na vás či zvolíte široké, s pukmi, alebo cigaretové. Kúpte si také, ktoré budú lichotiť vašej postave a budete sa v nich cítiť pohodlne. Rovnako postupujte aj v prípade čiernej sukne, ktorá tiež patrí k základným kúskom oblečenia. V zim nesmie chýbať kvalitný vlnený kabáta a počas ostatných ročných období využijete rifľovú či koženú bundu, trenčkot, prípadne saká.

Doplnky a topánky

Doplnky s vašim outfitom dokážu urobiť hotové zázraky. Nebojte sa ich nosiť, no tiež prihliadajte na kvalitu a materiály z ktorých sú vyrobené. Lacná bižutéria nie je tým, čím chcete upútať. Pokojne však stavte aj na ručne robené šperky, ktoré majú svoje čaro. Nikdy nestarnúce perly rozhodne nebudú krokom vedľa a to v podobe náhrdelníkov, náušníc aj náramkov. Kvalitné kabelky by mali byť samozrejmosťou. Koža vám vydrží roky a okrem tej kabelky, ktorú nosíte na bežné dni, by ste mali vlastniť ešte minimálne jednu na spoločenské udalosti. Biele tenisky, čižmy, lodičky v čiernej či telovej farbe rozhodne vynosíte viac ako akékoľvek haldy inej obuvi. Tak aj v tomto prípade stavte na minimalizmus, kvalitné prevedenie a top materiály.

image

Čierne lodičky sú must have.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 11:47