Body musíte mať v šatníku.
StoryEditor

Body je ako vaša druhá pokožka. Toto sú jeho neprekonateľné výhody!

13.03.2023, 11:17
Krása a móda

Body je jedinečný kúsok, ktorý vznikol kombináciou topu a spodnej bielizne. Môže nahradiť tričko i košeľu, no s jednou obrovskou výhodou. Nikdy sa nevytiahne z nohavíc či zo sukne.

História body

Verili by ste, že tento kúsok oblečenia vznikol už v 19. storočí? Bol to nápad francúzskej cirkusovej umelkyne Joules Léotard, ktorá prvé body používala pri svojich tréningoch. Vyzeralo ako pekný dres, no malo praktické zapínanie, keď potrebovala ísť na toaletu. Spočiatku sa body nosilo len pri športe, no keď si ho obľúbili aj baletky a tanečníčky na Broad­wayi, rozšírilo sa postupne do sveta bežnej módy.

Body podľa postavy

Ak máte štíhlu postavu, nemusíte sa báť žiadneho strihu. Väčšina strihov obopína telo, ale vy si to môžete dovoliť.

Body sa nemusíte vzdávať ani v prípade, že vaše krivky nie sú dokonalé. Vyberte si strih so zoštíhľujúcimi kosticami, ktoré vyformujú pás a bruško, alebo voľné modely.

Ženy s menšími prsiami môžu siahnuť po body v podobe roláka či po modeloch s volánmi, ktoré opticky pridajú hornej časti na objeme.Majiteľky väčších pŕs by mali uprednostniť body s výstrihom do písmena V a vyvarovať sa zdobenia či aplikácií. Sedia im tiež košeľové strihy.

Pri nákupe pozor

Body je kus oblečenia, ktorý je priamo na tele, preto by vám mal byť materiál príjemný. Pozor na syntetiku, v ktorej sa môžete prehnane potiť. Ak zvolíte body s aplikáciami alebo netradičné materiály, nemali by vás na koži škriabať. Body si pred kúpou rozhodne vyskúšajte na spodnú bielizeň a poctivo si ho zapnite. Nie je nič horšie, ako keby vás oblečenie ťahalo a zarezávalo sa veď viete kde. Zároveň si skúste odopínanie a zapínanie, aby sa vám s ním ľahko manipulovalo, keď pôjdete na toaletu. Dnes ide najčastejšie o cvoky, kedysi to boli menej praktické háčiky.

image

Body musíte mať v šatníku.

Casual body na každý deň

Body je natoľko univerzálne, že ho môžete zakomponovať do najrôznejších každodenných outfitov. Vyberte si verziu na ramienka, s dlhými aj krátkymi rukávmi a vynosíte ich po celý rok. Body môže skombinovať s džínsami, so sukňami, s nohavicami i so šortkami. V tomto smere neexistujú obmedzenia. Čo sa týka hornej časti, vynikne pod kardigánom, sakom, rozopnutou košeľou, ale aj mikinou na zips. Od jesene do jari je to skvelá voľba, keďže body chráni po celý deň kríže a nemusíte sa trápiť s ďalšou vrstvou v podobe tielka.

Sexi body na rande

Či sa chystáte na stretnutie s kamarátkami, alebo s novým objavom, body môže byť tým rafinovaným kúskom, vďaka ktorému budete neprehliadnuteľná. Nemusíte sa pozerať len po čipkovaných kúskoch, sexi pôsobia aj lesklé materiály, ako napríklad satén. Rafinovanosť navodíte aj pomocou strihu, ktorý odhaľuje kus kože. V tomto prípade zvoľte elegantné nohavice, prípadne sukňu. Zvážte, či ste siahli po body, ktoré môže byť plnohodnotným vrchným kúskom, alebo ho treba prekryť povedzme sakom či rozopnutou košeľou. Nie všetky strihy a materiály sexi kúskov sú totiž vhodné na samostatné nosenie. Niektoré slúžia skôr ako doplnok celkového looku.

image

Body musíte mať v šatníku.

Elegantné body do práce

Vhodne zvolené body vám poslúži aj do kancelárie alebo na obchodné stretnutie. Vyberte si košeľový strih, zavinovací model alebo kúsok s viazaním okolo krku, ktoré nebudú mať so spodnou bielizňou nič spoločné. Dbajte aj na výber materiálu, mal by byť kvalitný a nekrčivý, aby ste pôsobili profesionálne. Farby voľte v základnej palete, no ak máte voľnejší pracovný dress code, pokojne siahnite aj po vzoroch. Takéto body výborne osvieži najmä nohavicový alebo sukňový kostým.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. máj 2024 19:06