Toto sa stane s vašou pleťou, ak sa na pár dní prestanete maľovať.dreamstime
StoryEditor

Nechajte pleť dýchať: Toto sa stane, ak ju aspoň na pár dní oslobodíte od líčidiel a mejkapu

28.01.2024, 19:00
Krása a móda

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, že by ste svoju pleť aspoň na pár dní oslobodili od všetkých líčidiel a predovšetkým nánosov mejkapu? Nestrácajte čas a urobte tak hneď. Okrem ušetrených peňazí môžete dopriať svojej pleti aj ďalšie benefity. Pozrite sa, prečo by ste mali pokožku oslobodiť aspoň raz za čas od kozmetických produktov.

Nie len tak sa hovorí, že prirodzenosť je najkrajšia. Všemožné líčidlá a najmä mejkap na jednej strane zakrýva to, čo treba, no na druhej môžu spôsobiť množstvo problémov. Práve z tohto dôvodu vy ste mali raz za čas dopriať svojej pleti kľud a oslobodiť ju od nánosov mejkapu. Pozrite sa, čo sa stane, ak vydržíte bez mejkapu čo i len pár dní.

Zbohom suchá pleť

Túžite po žiarivej pokožke? Skúste sa odmaľovať a vydržte tak aspoň pár dní. Keďže mnoho kozmetických produktov narúša bunkovú obnovu, odumreté bunky upchávajú póry a zapríčiňujú vznik akné či suchosti. Vďaka tomu, že oslobodíte pleť od líčidiel, bude omnoho žiarivejšia a hydratovanejšia.

Žiadne akné či čierne bodky

Ako sme spomínali, nánosy mejkapu upchávajú póry, čím spôsobujú nepekné akné a vznik čiernych bodiek. Ak k tomu ešte pridáme nevyčistené štetce či špongie, vaša pleť sa stane živnou pôdou pre baktérie. Práve preto sa oplatí nechať svoje pleť dýchať aspoň na pár dní alebo sa aspoň zamerať na jej dôkladnejšie čistenie.

Oddych pre oči

Používate špirálu na dennej báze? Mali by ste vedieť, že síce dokáže zväčšiť objem rias, rovnako tak zaťažiť okolie očí či spôsobiť zápal. Skúste preto dopriať aspoň raz za čas očiam oddych.

Ušetrený čas

Keď sa na pár dní prestane maľovať, môžete prísť na to, koľko času vám doteraz líčenie zaberalo. Vďaka tomu získate čas na iné veci, ako je napríklad dlhší spánok, nevynechanie raňajok či ranná rozcvička. Takisto je to aj s večerným odličovaním.

Cíťte sa lepšie vo svojom tele

S mejkapom sa môžete cítiť sebavedomejšie, a to najmä vďaka tomu, že na pleti nevidno žiadne akné, jazvy či opuchnuté oči. Ak sa však prestanete aspoň na pár dní maľovať, je viac než možné, že svoje nedokonalosti začnete milovať a už ich nebudete chcieť skrývať. Nielenže sa budete vo svojom tele cítiť lepšie, ale aj vyrovnanejšie a prirodzenejšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 21:22