Bambusové uhlie a aloe s perfektnými vlastnosťami v zubnej pasteBiela perla
StoryEditor

Bambusové uhlie a aloe s perfektnými vlastnosťami v zubnej paste

15.12.2021, 23:00
PR Články
Vedeli ste, že bambus je jednou z najrýchlejšie rastúcich rastlín na svete? Ázijské civilizácie používali čierne bambusové uhlie už po celé stáročia vďaka jeho detoxikačným účinkom, pretože absorbuje toxické látky v tráviacom trakte.

Bambus sa zbiera každých 5 rokov bez kontaminácie, čo znamená, že pri jeho produkcii je znížené množstvo znečisťujúcich látok, ktoré idú do životného prostredia. Následne sa páli v peci pri teplote nad 1 000 stupňov Celzia a potom sa rozdrví do uhlia. Aktívne bambusové uhlie je organické uhlie z bambusa, ktoré sa používa v čínskej medicíne pre svoje vonkajšie aj vnútorné prečisťujúce vlastnosti. Je bez alergénov a GMO, je považované za obnoviteľnú a eco friendly surovinu.

Nájdete ho v zubnej paste od slovenského výrobcu spod Tatier, pretože...

Bambusové čierne uhlie sa v zubnej paste vyznačuje tým, že perfektne pomáha absorbovať zafarbenia zo zubnej skloviny, preto je ideálnou voľbou pre fajčiarov, kávičkárov a tých, ktorí často konzumujú zafarbujúce potraviny a nápoje ako napr. čučoriedky či červené víno. Vďaka svojim detoxikačným účinkom pomáha dodávať svieži dych a regeneruje ďasná.

„Zaujímavosťou je, že bambusové uhlie má 10-krát väčšiu povrchovú plochu a tým pádom aj 4-krát silnejšiu absorpčnú schopnosť, preto tak dobre bieli,“ vysvetľuje Inés Peško (Juríková), dcéra a vnučka zakladateľov bielej perly®.

Priaznivé účinky aktívnych látok, ktoré obsahuje zubná pasta biela perla :bamboo carbon & aloe potvrdzuje aj zubná lekárka MDDr. Andrea Hrubá: Molekula aktívneho uhlia využívaného v medicíne, carbo medicinalis, sa vyznačuje výraznými absorpčnými vlastnosťami. Má hubovitú štruktúru plnú pórov a veľký aktívny povrch, pôsobí ako špongia. Do svojej štruktúry dokáže naviazať rozličné škodlivé organické molekuly. Mnohé škodlivé látky na svojom povrchu premení na neškodné zlúčeniny. Bisabolol je rastlinný terpén z rumančeka pravého. Je hojne využívaný v medicíne vďaka jeho protizápalovému účinku, v zubnej paste pomáha bojovať so zápalom ďasien. Aloe vera obsahuje množstvo látok, je bohaté na množstvo vitamínov a minerálov. Má silné protizápalové a antioxidačné účinky, zmierňuje opuch ďasien a urýchľuje hojenie. Táto kombinácia v zubnej paste je vhodná pre ľudí, ktorí chcú svoje zuby udržať prirodzene biele a zároveň bojujú so zvýšenou tvorbou zubného povlaku. Zubná pasta biela perla :bamboo carbon & aloe má strednú abrazivitu, obsahuje dôležité fluoridy a vápnik pre mineralizáciu skloviny. Obsah PAP a enzýmu glukóza oxidáza zabezpečuje bielenie zubov.“

Aloe vera v obľube zubných lekárov

Aloe vera má silné antibakteriálne účinky, ktoré sú efektívne aj voči baktériám spôsobujúcim paradontózu. Aj to je jeden z dôvodov, prečo je obľúbenou aktívnou látkou zubných lekárov. Okrem toho pomáha rýchlejšie zahojiť rany v ústnej dutine, čo je veľmi dobré aplikovať po chirurgických zákrokoch. Znižuje výskyt zápalov v ústach, pomáha znížiť bolesť spojenú s aftami, opuchmi alebo zápalmi v ústach. Aloe taktiež znižuje tvorbu zubného kazu, resp. znižuje počet baktérií, ktoré spôsobujú vznik zubných kazov a podporuje celkové zdravie ústnej dutiny, ktorému sa často neprikladá taký význam, ale rieši sa až konkrétny problém.

Už ste vyskúšali čiernu bieliacu zubnú pastu :bamboo carbon & aloe? Ak nie, môžete sa pozrieť na nespočetné množstvo pozitívnych recenzií zákazníkov priamo pod produktom na www.bielaperla.sk, kde si ju viete zakúpiť s poštovným zadarmo a s možnosťou zaslania s krabičkou alebo EKO bez krabičky. Nájdete ju aj v lekárňach a predajniach drogérií 101, Teta a DM.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 23:13